A feketeingesek kiállása a duce mellett

Róma, julius 5.
Italo Dablo, az olasz fascista milicia főparancsnoka az egyes osztagok alvezéreinek aláírásával sürgönyt küldött Mussolininek. A távirat a következőket mondja:
— A parancsnokok gyűlésének egyhangú határozatára biztosítom fővezérünket föltétlen odaadásunkról, amely nem riad vissza az áldozatoktól sem. Kilencvenezer feketeinges kemény összetartásban, félelmes harci állásban kész megvédelmezni a „duce”-t és a
fascizmust.


Róma, julius 5.

 A Matteotti-gyilkosség kihallgatásai során a vizsgálóbíró ma egy római előkelő körökben igen jól ismert elegáns hölgyet fogótt vallatóra. A hölgy, aki Rossival és Filippelivel bizalmas viszonyban volt, a „Serens" szerint résztvett a legutóbbi hónapok minden csalásában, megvesztegetésében és mindenütt mint a „Viminale grófnő”-jét emlegették. A grófnő viselt dolgairól a rendőrségnek igen tekintélyes dossier-ja van s már nyolc-kilenc évvel ezelőtt ismerték, mint befolyásos katonaszabaditót. A fascista vezérek közül előbb Rossinak, majd Dumininek és Volpinak barátnője volt s egyszerre végzett kémszolgálatokat a hivatalos rendőrség én n fascista szervezetek részére. Az ellenzéki lapok hevesen követelik, hogy a hölgy cinkosait, akik még mindig szabadon száguldoznak Róma utcáin, mielőbb tartóztassák le.


Róma, junius 5.

 Az a kétszáz karibinieroi. aki már közel két hete kutat Matteotti hullája után a Vico-tó körül, ma visszatért Rómába, Az eredménytelen nyomozás a közvéleményből heves ellenkezést vált ki. A rendőrség hivatalos jelentése hivatkozik ugyan arra, hogy a nyomozást hidroplánokkal, csónakokkal és búvárokkal folytatták; ezzel szemben azonban utalnak arra, hogy a Vico-tónak. amelynek felülete 12 négyzetkilométer, csak egészen keskeny zónáját kutatta át a nyomozó hatóság. A tó feneke különben is tele van iszalagos-vízinövénnyel s a holttestet, amelyre követ kötöttek a gyilkosok, azóta az iszap ugy beborította, hogy a leglelkiismeretesebb kutatás is hosszú hónapokat venne igénybe. Addig, amig az egész tó feneket kotrógépekkel végig nem szántják, minden próbálkozás eredménytelen marad.