Séta az Árumintavásáron

- Satját sétálóinktól –

Megnyílt a budapesti árumintavásár és azon, mint minden évben, most is végigsétáltunk. Ha az embernek nincs jobb dolga, igazán végig sétálhat egyszer egy ilyen városon. A kiállítás gazdag anyaga még a Fővárosi Operettszínház igazgatóságát is meglepheti.

A gépipari osztályon feltűnést keltenek azok a pompás szerszámok, amiknek segítségével mai napig nem sikerült a fajvédőknek a zsidókérdést rendezni.

A fényképészeti osztályon sikerült fényképeket látunk a bugaci pusztáról a közepén Nagyatádi Szabó Istvánnal.

A találmányok közt látható az a gép, amelyik láthatatlanná tudja tenni a parlamenti üléseken jelenlevő képviselőket. Ezt a gépet már gyakorlatban is használják. – Ugyancsak itt látható az a módszer, amellyel Viczián volt államtitkár egyszerre két pártban tud ülni.

A selyemosztályon gyönyörű selyemfiúk láthatók.

A cipőosztályon vitrinben mutogatnak egy susztert, aki már egy millióért is hajlandó cipőt csinálni.
A fehérneműtisztítóosztályon előkelő helyet foglalnak el azok a férfi toilettcikkek, melyek utóbbi időben a tőzsdén maradtak.

A közlekedésügyi osztályon egy vasúti gőzmozdony szívét állították ki annak dokumentálására, hogy a vasútnak van szíve emelni.

A mezőgazdasági osztályon egy nevető paraszt nézi, hogy a bolond pestiek mint adnak nyolcvanezer koronát egy kiló cseresznyéért.

A fürdőzési osztályon látható, amint a pestiek a legegyszerűbb eljárással pillanatok alatt bepiszkolják magukat.

A magyar kormány pavilonjában nagy tömeg járt csodájára az új vámtarifának. Ez a csodálatos magyar találmány a bankok, kartellek, és gyárak megvédésére szolgál a fogyasztók túlkapásai és erőszakoskodása ellen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 44 tagú olimpiai mintacsapatát állította ki. A csapat beosztása: 22 játékos és 22 kísérő az M. L. Sz. legújabb találmánya. Egyiptom máris több garnitúrát rendelt belőle.
A Szegény Jonathán kiállítása a Fővárosi Operettszínház pavillonjában nagy feltűnést keltett. Bródy főrendező nem kímélt pénzt, fáradtságot, hogy az Apukám sikerét elhomályosítsa.

Molnár Tóth Rt. nyakkendőujdonságai is lelkes bámulókra akadtak. A pavillonban csak belépőjeggyel lehetett bejutni. A közönség magas ázsióval vásárolta ezeket a jegyeket.

A Budapesti Hírlapirók Szindikátusa egy ujságírót állított ki, akit az új sajtótörvény életbelépése után se halál, sem 10-15 év fegyházbüntetésre nem ítéltek el. A közönség kétkedve szemlélte a kiállított ujságírót s csakhamar ki is sült, hogy az illető egy álhírlapíró.

Az Aller Lapja egy valódi teknősbékát mutat be. Aki negyedévre előfizet, öt percig ingyen lovagolhat a teknősbékán.

A Budapesti Értéktőzsde a tőzsdén jegyzett részvényeket mutatta be a közönségnek, anélkül, hogy vásárló vagy érdeklődő akadt volna.

Elmondhatjuk, hogy ilyen szép és tanulságos árumintavásár már régen nem volt.