Rapid - FTC 3:1 (1:1)

A vasárnapi szürke futballprogramból a bécsi és a budapesti zöld-fehérok, a Rapid és az FTC találkozása emelkedett ki, amely elég értékes sportot hozott. A ferencvárosiak régi játékosokkal megerősített csapata az első félidőben méltó ellenfele volt a nagyhírű bécsi együttesnek, a mérkőzés második felében azonban visszaesett és ekkor az osztrákok bebiztosították győzelmüket.

Hiába volt ezután a híres FTC-finish, Köhler kapus ügyességén minden gólra törekvő kísérlet meghiúsult.

Üllői-úti pálya . – 5000 néző. – Bíró: Fenyves M.

A két régi rivális legutóbb augusztusban Bécsben találkozott és akkor, Amsell nagyszerű szereplése következtében 1:1 volt az eredmény. A Rapid most Uridillel megerősödve látogatott el a magyar fővárosba. Ellenfele az FTC, a múlt vasárnapi katasztrofális vereségen okulva, a csatársorba Tóthot (Potya) és Kelemen állította be.

Lukács és Blum bekkeltek. Az első félidőben változatos és érdekes küzdelem folyt. Az első negyedórában mindkét fél tiszta gólhelyzetet hibáz. A 19. percben Matkovicsba beletalpalnak és félájultan viszik ki a pályáról. Helyére Revitzky áll, de öt perc múlva Matkivics újra visszatér. Általában a ferencvárosiak vannak eddig frontban. A 26. percben Héger megszökik, pontos centerével Kohut a gólba szalad 0:1.

A következő percben Kobut majdnem újabb gólt szerez, de Héger fejese célt téveszt. Ezután a Rapid sorozatos támadásokat vezet Amsell hálója felé. A 32. percben egy balszélről jövő keresztpassza Uridill rárohan és messziről éles gólt lő. 1:1.

A második félidőben Héger helyét Steiner foglalja el. A Rapid nagy lendülettel csap az FTC-re és már a 2. percben Wessely egy magas labdája a meglepett Amsell feje fölött, a lécet súrolva, a hálóba jut. 2:1.

További Rapid-támadások során a 12. percben Zach Fuhrmaun mellett elszalad, Blumot is felhagyja, amire Amsell, régi rossz szokásához híven, kifut, a labda pedig mellette vágódik a kapuba 3:1

Ezután változatos mezőnyjáték következik, majd pedig egy remek tízperces FTC-finish, de a nagyszerűen védő Köhleren nem tudtak keresztüljutni az ambiciózus ferencvárosi csatárok, akik közül Kelemen két ízben is gólt lőhetett volna.