Hakoah - FTC 2:1 (1:1)

A vezető gólt Balassa önzetlen játékából Sándor szerezte meg az FTC-nek - A bécsi proficsapat mindkét gólját Eisenhoffer, a volt ferencvárosi csatár lőtte.

Hungária-út - 15.000 néző – Bíró: Iváncsics Mihály.

Vasárnap délután verőfényes időben hatalmas közönség előtt ütközött meg a ferencvárosiak szimpatikus legénysége a legtipikusabb bécsi profikkal, a Hakoah-val. Először a vendégek léptek a pályára világoskék dresszben.

A szakértők csakhamar fölfedezték köztük Fábiánt, Gullmannt, Nemest, Schwarzot és Eisenhoffert, az MTK-nak és az FTC-nek valamikor híres játékosait. A mérkőzés előtt a bécsiek óriási virágcsokorral kedveskedtek az FTC-nek, cserében a szerencse a Hakoahnak kedvezett és így a ferencvárosiak kezdték a játékot gyönge szél és nap ellen.

A bécsieket nagy hírnév előzte meg, ez azonban nem imponált, a zöld-fehéreknek és különösen az első félidőben teljesen méltó ellenfeleik voltak a kitűnő testi kondícióban levő osztrákoknak. A vezető gólt a 43. percben Balassa önzetlen és pompás leadásából Sándor lőtte be védhetetlenül Fábián hálójába.

A következő percben ni újabb gólt lőtt. Ekkor egy sajátságos dolog történt. Elmúlt az első 45 perc és a bíró nem fújta le a félidőt. És így történhetett meg az, hogy a meghosszabbított félidő 47. percében Eisenhoffer egyéni akcióból bombalövéssel kiegyenlített. Ezzel el is dőlt a meccs sorsa. Bár az FTC a mérkőzés második felében újból magához akarta ragadni a vezetést, ez nem sikerült, sőt Eisenhoffer újabb védhetetlen lövéssel megszerezte csapatának a győzelmet.

A mérkőzés lefolyása: A két csapat a következő fölállásban lépett pályára:
Hakoah: Fábián – Grünfeld, Gold – Pollák, Guttmann, Fried – Nemes, Schwarz, Grünwald, Eisenhoffer, Katz.
FTC: Amsell – Rupricht, Blum – Fuhrmann, Sándor, Matkivich – Héger, Stecsovics, Balassa, Kohut, Szalai.

Az „osztrák-magyar” Hakoah az első percekben nem sokat mutat. A 6. percben Balassa lövése foglalkoztatja Fábiánt. A bécsiek a kitűnő Nemes révén többször veszélyeztetnek, de Rucprich nagyszerűen szerel és hatalmas fölszabadító rúgásaival sok tapsot arat.

Sorozatos FTC-támadásokat a bécsiek „haza”-adással tesznek ártalmatlanná. Hégernek több alkalma van a lerohanásra, de mindannyiszor elveszti a labdát. A Hakoah védelme nagyszerű fejjátékával tűnik ki, kitűnően Pollák födözet elsőrangú. Az első félidő utolsó harmadában a Hakoah fölény mutat, főleg Katz, a balszélső veszélyes.

A 43. percben Stecsovics leadását Balassa pontosan lefogja, önzetlenül Sándornak tolja ki, aki védhetetlenül vágja a labdát a kapuba. A következő percben Héger hajszálnyira a kapu fölé lő. Elmúlik a 45. perc, a bíró nem fütyül. A 47. percben azután Eisenhoffer egyéni akcióból pompásan kiegyenlít.

Újrakezdésnél rögtön Kats rohan le. Bombalövése majdnem a kapuba talál. Az 5. percben szép kombinációból Eisenhoffer védhetetlen lövéssel 10 méterről megszerzi a vezetést és egyúttal a győzelmet a Hakoahnak.

Ezután végtelenül unalmas játék következik. Fölváltva mindkét kapu előtt adódnak kritikus helyzetek. Az FTC két ízben is kornerhez jut. Fábián azonban mindannyiszor ideálisan „lehúzza” a veszélyes labdát. Gerhárt Lajos.