Pénteken lép életbe a nagyautókon a kistaxi tarifája

Néhány héttel ezelőtt 25 százalékkal mérsékelte a taxivállalat az autók tarifáját. Ennek eredményeként a kisautók forgalma 30 százalékkal, a nagy autóké pedig 20 százalékkal emelkedett.

A vállalat erre tovább folytatta árleszállitó akcióját és azzal a célzattal, hogy a nagy kocsik forgalma se maradjon alatta a kistaxik forgalmának, elhatározta, hogy egy vagy két személy igénybevétele esetén a nagy autókon is csak a kistaxik 4500-szoros viteldiját fogja számitani a 6000-szeres helyett, tehát egy vagy két személy a nagyautón is olyan olcsón utazhat, mint a kisautón.

Waltenberger Sámuel az autotaxivállalat vezérigazgatója
a Hétfői Napló munkatársának a tarifa leszállitásáról ezeket mondotta:

– A tanács csütörtökön foglalkozik legujabb beadványunkkal s bizonyára örömmel hagyja jóvá további tarifamérséklésünket. A nagy autókra vonatkozó olcsó viteldijat pénteken már életbe is léptetjük s számitunk rá, hogy a közönség méltányolja ujabb áldozatkészségünket s a forgalom tovább is emelkedni fog.

Kijelentem, hogy most éppen a kiadásainkat tudjuk fedezni a leszállitott tarifából s egyelőre keresetre nem is számitunk. Mi leszállitottuk a viteldijakat, de a benzin, a gumi, az alkatrészek ára, a vám egy fillérrel sem lett olcsóbb.

Abban reménykedünk, hogy a közönség az olcsó autótaxikat felkarolja s a forgalom nagyarányu emelkedése meghozza nekünk a viteldijmérséklés következtében előálló különbözetet. Azt hiszem az olcsó tarifát, amelyet csak egyhónapos próbaidőre kértünk, véglegesithetjük.