Fedák Sári hires szerepét amerikai szinésznő játssza Ellynor Glynn

Ellynor Glynn "Három hét" cimű regénye amerikai filmen

Ellynor Glynnek, a híres angol írónőnek egyik legismertebb regénye kétségtelenül a Három hét címü mozgalmas, modern szerelmi történet. Ez a híres regény Fedák Sárinak a népszerű művésznőnek hozott néhány évvel ezelőtt országraszóló sikert. Nyolc évvel ezelőtt alakult Budapesten a Hungária filmgyár, amely azt tűzte ki célul maga elé, hogy a magyar művészeket és művésznőket foglalkoztassa a filmgyártás terén. Az azóta természetesen felszámolt vállalkozás egyik legnagyobb sikere Fedák Sári jegyében folyt le.

Most az amerikai Goldwyn-gyár készítette el újból ezt a témát, a melyben Fedák Sári egykori szerepét Aileen Pringle, egy egséz Amerikában népszerű sanfranciskói színésznő játssza, mig Kertész Dezső szerepében Conrad Nagelt fogjuk látni.
A kamara tűzte ki pénteki műsorára ezt a finom filmet.

Angliában a Verdavne-k ősi kastélyában szüleitől búcsuzik Paul, a fiatal báró, akit azért küldenek a kontinensre, hogy ifjúkori szerelmét, az egyszerű kis polgárlányt elfelejtse.
Egy nyugalmas kis svájci hotel csöndjében próbál feledést keresni, de hiába mindig csak Isabellára gondol. Egy napon új vendég érkezik a fogadóba.


Paul megigézetten esik az ismeretlen asszony rabságába. Két nap és két éjjel álmodozik róla, míg végre alkalmat talál megismerkedésre. Az asszony is feledni jött ide, házassága boldogtalan volt. Boldogságra vágyott, de egy világkalandor karmai közé jutott, s most menekülnie kellett az ura elől, aki üldözi és kínozza, csakhogy vagyonát megkaparinthassa.

Velencében, az álmok városában tovább szövődik a regényes idill. Boldogságuknak azonban csakhamar vége szakad. Az asszony életét öreg szolgája megmenti ugyan a felbérelt gonosztevők gyilkától, de megesketteti úrnőjét, hogy a leggyorsabban elutazik Velencéből.
A hű szolga gondoskodik róla, hogy Paul mély álomba merüljön.

Dél felé jár az idő, midőn Paul a kábulatból felébred. Kedvesét már nem találja meg és midőn inasa átadja neki az asszony búcsulevelét, lélekben összetörve rogy össze.