Nincs megnyugvás adó- és katonaügyekben

Ismét több törvényhatóság hozott határozatot, hogy felir az országgyüléshez.
A feliratok állást foglalnak a hadsereget illető nemzeti követelések mellett, és Körber osztrák miniszterelnöknek a magyar ügyekbe való beavatkozása miatt. Az önkéntes adófizetés elfogadását több törvényhatóság megtiltotta, más törvényhatóságok ezzel ellenkező határozatokat hoztak.


Helyben hagyás és elutasitások


Pestmegye
közgyülése az adófizetés elfogadását helyben hagyván, ennek következtében megsemmisitette Félegyháza és Kalocsa városok ellenkező határozatát.
A belügyminiszter megsemmisitette Szeged város határozatát, mely az adófizetés el nem fogadását mondja ki és a sorozásra jelentkezőket elutasitani rendeli.
Békésmegye kilencz szótöbbséggel hozott határozatot az adók elfogadása ellen s a belügyminiszter rendeletét törvénytelennek mondta.
Komárommegye egy szótöbbséggel hozott hasonló határozatot.
Esztergommegye az önkéntes adófizetést elfogadja, a nemzeti követeléseket pártolja. Ez Háromszékmegye, Torda-Aranyosmegye álláspontja is. Brassómegye a nemzeti követelések fölött napirendre tért.
Csongrádmegye az adófizetés megtiltását nem fogadta el és Szentes város képviseletének az önkéntes adófizetés bevételét eltiltó határozatát megsemmisitették.
Újabbaan a következő városok tiltották el az önkéntes adó elfogadását: Zenta, Csongrád, Hajdu-Böszörmény, Czegléd, mig Maros-Vásárhely a nemzeti követelések mellett foglalt állást.