Az bajnokság idei utolsó fordulója

Az őszi forduló győztese az MTK nagy fölénnyel. – A pécsi ruhabotrány miatt a KAOE nem állt ki a TTC ellen. – A bécsi és a budapesti rendőrség „fekete listája” a botrányfokozó csapatokról és játékosokról.

Az őszi bajnoki futball-szezon utolsó fordulója simán folyt le. A játékosok megemberelték magukat és az egész vonalon szép és nívós küzdelmekben gyönyörködhetett a közönség.

Ez alkalommal nem voltak súlyos sérülések, sem botrányok, mert az érdekeltek, úgy látszik, neszét vették annak, hogy a fővárosi rendőrség a bécsi rendőrség "fekete listájának" a hírére szintén élénk figyelemmel kíséri a rendbontókat és az életveszélyes futballozókat.

Az elsőosztályú bajnokság élén az MTK áll, olyan hatalmas előnnyel, hogy végső győzelme is vitathatatlan. Meglepetést csak a KAOE keltett, amely a pécsi ruhabotrány miatt eltiltott Tóth Gyula nevű játékosával azonosította magát és nem állt ki a TTC ellen.

MTK-Törekvés 5:1 (2:1)

Hungária-úti pálya. – Bíró: Kiss Tivadar.

Kezdés után rögtön a bajnokcsapat támad és már a második percben gól esik. A kifutó Senkey II. fejesét Mészáros kézzel üti le és a megítélt tizenegyest Molnár védhetetlenül a hálóba vágja. 1:0. Három perc múlva újabb tizenegyes révén a Vasasok kiegyenlítenek. Nádler ugyanis a 16-os vonalon belül elfaultolja Schzelbert és a tizenegyes büntetőpontról Szántó helyezett lövése utat talál a kapuba 1:1.

A váratlan kiegyenlítés után az MTK sorozatos támadásokat indít a Törekvés kapuja felé, de a bombalövések sorra célt tévesztenek. Végre a 18. percben korner után Mészáros "öngól"-t vét. 2:1. Rá egy percre Jenny pont a kapus kezébe lövi a labdát. Változatos küzdelem után Senkey II. beadásából Jenny gyönyörű gólt lő. 3:1. A vasutasok ellentámadásai sikertelenek maradnak. Félidő 3:1.

A mérkőzés második fele is az MTK-é. A 4. percben Molnár félpályáról megszökik és bár erősen szorongatják, a kifutó kapus mellett helyezett gólt lő. 4:1. A 38. percben Senkey II. pontos centerezéséből Orth kapásból ötre szaporítja a gólok számát, 5:1 Orth pár perc múlva még egy gól lőtt, de a bíró offside miatt nem ítélte meg.

NSC – UTE 2:1 (0:1)

Hungária-úti pálya. Bíró: Schiller Gyula.
A nemzetiek csatársora Rémay III. –tól tüzelve sorozatos támadásokkal közelíti meg az újpestiek kapuját, de eredménytelenül. Egy UTE-lerohanását Leiner csak korner árán tud hatástalanná tenni. Argyellán azonban így is megszerzi csapatának a vezetést 0:1. Ezután Rémay UU, és Spitz révén az NSC többször jut gólhelyzetbe, de nem tudják kihasználni. Félidő: 0:1.

Szünet után a nemzetiek határozott fölénybe kerülnek. A 12.-percben Rémay III. révén Rémay II. menthetetlenül kiegyenlít. 1:1. Ezután az UTE egy érvénytelen offside gólt ér el. A 41. percben kornerből Spitz pompás fejes-góllal csapata számára biztosítja a győzelmet.

FTC – Zugló VII. ker. AC 3:0 (1:0)

Üllői-úti pálya. Bíró: Schizaler József.

Határozott Zugló-fölényben indult a küzdelem, de a föld-fehérek csakhamar frontba kerülnek. A 25. percben Kelemen 20 méteres saroklövéssel a korán elvetődő Nyerges mellett a vezető gólt rúgja. 1:0. Rövid idő múlva Maszlonka Kelemennel való összeütközése után térdkalácszúzódással harcképtelenné válik és ettől fogva az FTC fölénye mindjobban kidomborodik. Félidő:1:0.

A második 45 percben Zugló csak 10 emberrel küzd és nem tudja megakadályozni, hogy már az 5. percben Kelemen magas lövése célt ne érjen. 2:0. A 10. percben Kohut bombáját Nyerges bravúrosan védi. A 23. percben Sándor – Tóth összjátékából utóbbi a harmadik gólt lövi.