Golyó találta az eleven céltáblát

Buffalo feleségével együtt évek óta járja a külföld nagyobb városait „az élő céltábla” című mutatványával. Most Budapesten a Jancsi bohóc vezetése alatt működő néparénában lépett föl. Buffalo vadember ruhában parafa sisakkal fején kijön a porondra, egy köralaku acéllemez elé kiterjesztett karokkal odaállítja feleségét, akinek karjain és vállain végig kis kapcsokkal odaerősített fehér viaszgömböket helyez el. Ezeket a mutatvány további folyamán az asszony fejére helyezett kis viaszgömböt is sorra lelövi Buffalo mester tizenöt lépésnyi távolságból.

Cél: a szív


Husvét vasárnapján, amikor az esti előadásra került a sor, a produkció előtt minden védelem nélkül folytatták le a próbát. Midőn a produkción a lövés elhangzott és ezzel a mutatvány véget ért, Buffalo és neje meghajoltak és a közönség tapsai között kisiettek az öltöző felé. A kötönség nem vett észre semmi különöset.

Célt tévesztett a golyó

Alig ért ki azonban az artistanő, hirtelen összeesett. Odafutottak hozzá és ekkor elhaló hangon azt motyogta a körülötte állóknak.
- Az utolsó golyó célt tévesztett. Engem talált.
A megérkezett artisták azonnal értesítették a mentőket. A mentőorvos megállapította, hogy a golyó a művésznő hasüregébe hatolt.
Az artistanőt a mentő elszállította.