Szombaton éjszaka Horthy Miklós uton egy fiatalember vonult végig, aki torkaszakadtából énekelt

A posztos rendőr odalépett hozzá és csendre intette a szemmel láthatóan részeg legényt. A fiatalember néhány akkorddal befejezte a „Simongráti lányok”-at, udvariasan kalapot emelt a rendőr előtt és így szólt:

- Jól van, kérem, hallgatok.
Alig tett azonban néhány lépést, ismét teli torokból folytatta a nótát, amelyik ugy látszik a kedvenc nótája.

A rendőr utánakiáltott:
- Álljon meg! Igazolja magát!

A legény erre futásnak eredt, de a nótát még most sem hagyta abba. Futás közben is teljes erővel bömbölte a „Simongáti lányokat”. A rendőr üldözőbe vette az éneklő menekülőt és a járókelők segítségével már majdnem el is fogta, mikor a fiatalember zsebéhez kapott, kést rántott és azt megvillogtatva a saját mellébe szurta.

Az üldözők megdermedten álltak meg a tragikus fordulatra. A fiatalember tett még néhány lépést, azután elvágódott a járdán. Hozzásiettek, vízzel locsolgatták, majd mentőket hívtak. A mentők eszméletre térítették, bekötözték és miután a sérülést egész jelentéktelennek találták, átadták az öngyilkosjelöltet a rendőrnek. A rendőr a fiatalembert, Babai Lajos 24 éves cigánylegényt, éjszakai botrányozás, de legfőképpen az öngyilkossági kísérlet miatt előállította a főkapitányságra, ahol éjszakára őrizetbe vették azzal, hogy reggel majd átadják az öngyilkosokat védő irodának. Reggelre Babai kialudta mámorát, ki akarták hallgatni, hogy miért is unta meg az életét. Mikor Babait kihallgatásra vezették a folyosón a detektívek nevetve üdvözölték benne a rendőrség régi jó ismerősét.

- Szervusz, Lajcsi- kiáltottak rá,
- Hát ujból itt vagy? Mit csináltál már megint!

Babai Lajos ugyanis, mint kiderült, a leghírhedtebb józsefvárosi bicskás. Születésére nézve Madách-utcai cigánygyerek, dologtalan, munkakerülő csavargó, aki a Józsefváros legfékezhetetlenebb garázdálkodója. Minden verekedésben, bicskázásban benne van, de a büntetőtörvénynek a lopásról szólóparagrafusaival is állandóan hadilábon volt. Lopásért csupán nyolcszor volt büntetve, bicskázásért négyszer, köztük halálos végüért egy évet ült. Kocsmai verekedés közben ugyanis hasát vágta föl egyik barátjának, aki a sérülésébe bele is halt. Babai megígérte ugyan, hogy öngyilkossági szándékáról letesz, de mindazonáltal ott tartották a rendőrségen, mert véletlenül két lopás dolgában-restanciában van és ezeknek elintézéscéljából átvitték az ügyészsé