A Csáky-vándordíj: BKE – Leipziger SC 3:3 (2:0)

A városligeti Nagyjégen szombaton és vasárnap heves küzdelmek folytak a BKE rendezésében eldöntésre került jéghokki-viadalon a gróf Csáky Béla vándordíjért. A védő BKE-nek, amely legutóbb Szlovenszkó bajnokságát nyerte el, kemény ellenfele támadt az európahírű Leipziger SC-ban. A papírformának megfelelően a döntőben a BKE és a Leipziger SC találkoztak.

A BKE meggyengülve állt föl, mert a védelem legjobb emberét, Oláh Aladárt lábrándulása miatt, nélkülöznie kellett. Csapatunk egyébként a következőképpen állt föl az izgalmas küzdelemre:
Farkas – Minich, Barna – dr. Lator – Krempels P., Krempels B., Kehrling

A leipzigi csapat gerince vasárnap is a két Schomburg-fivér volt és a balszélső dr. Hagens, aki azonban a túl erélyes játéktól sem riadt vissza.

A küzdelem mindvégig rendkívül változatos volt. Általában, de különösen az első félidőben, a BKE volt a többet támadó fél, ami az eredményből is kitűnik. Az első gólt a 26. percben Kehrling ütötte egyéni kitörésből, két perc múlva pedig Krempels P. védhetetlen ütéssel szerezte meg a második gólt.

Szünet után a németek heves ellentámadásba mentek át és sikerült is már a 2. percben Heini Schomburg révén gólt ütniük, sőt ugyanő a 13. percben szerencsésen ki is egyenlített. Ez után magyar fölény következett. A 29. percben dr. Lator újból megszereznie a vezetést a magyaroknak, de a 8 perc múlva dr. Hagens megint kiegyenlített.

Végeredmény tehát 3:3 (2:0).

A BKE – Leipziger SC eldöntetlen küzdelme után a gólarány döntött a gróf Csáky- vándordíj felől. Győzött a BKE jobb gólaránya (13:4) révén.