FTC – Hakoah 0:0

Vasárnap a két legjobb osztrák proficsapat, az Amateure és a Hakoah küzdött fővárosunkban az MTK-val és az FTC-vel. Mind a két mérkőzés irreális eredménnyel végződött. Az FTC az első félidőben mutatott játéka alapján három góllal volt jobb ellenfelénél, amely veretlenségét a magyar Fábiánnak köszönheti.

Bajnokcsapatunk a 16-os vonalig bámulatos dolgokat produkált. Azon túl vagy célt tévesztettek a lövések, vagy a szerencsés Lohrmann zsákmányai lettek. Nagy föltűnést keltett, hogy míg Orth az első félidőben valósággal elszédítette ellenfeleit, a mérkőzés második felében már nem ambicionálta a játékot, bár Jeny a végkimerülésig küzdött. /Amateure–MTK 2:0 (0:0)/

FTC – Hakoah 0:0

Üllői-út – 25 000 néző. – Bíró: Schisaler József.

FTC (zöld-fehér): Amsell – Takáts, Hungler – Fuhrmann, Müller, Blum – Héger, Stecovits, Kelemen, Sándor, Kohut.
Hakoah (kék-fehér): Fábián – Scheuer, Grünfeld – Fried, Guttmann, Pollák – Nemes, Häusler, Hess, Eisenhoffer, Schwartz.

Kezdés után rögtön FTC-fölény alakul ki. Fábián kapuja előtt az első 10 percben három veszedelmes gólhelyzet támad Kelemen, Kohut és Héger révén. A 10. percben Héger kornert rúg, amely után fölszabadulnak a bécsiek a nyomás alól és előretörésük után a 12. percben fog először labdát Amsell. Két perc múlva Kohut offside-ról indul, éles lövését Fábián közvetlen közelről kornerre védi.

A 18. percben Kohut centerezését Kelemen óriási erővel az „üres” kapu felső lécének fejeli; a visszapattanó labda a tizenhatos vonalról visszafutó Fábián kezébe vágódik.

Két Hakoah-lefutás után Kelemen kapásból jövő lövését Fábián nagy bravúrral menti. A 26. percben Nemes szenzációs lefutás után lőtt veszedelmes labdáját Amsell elvetéssel védi. Egy pár perces Hakoah-fölény után a mezőnyjátékban a ferencvárosi fiúk vezérkednek, akik közül különösen Kelemen rendkívül agilis.

A 38. percben eredménytelen kornert ért el a Hakoah. A 42. percben Kohut lendületes támadása kornerre kerül. A szépen ívelő labdát Fuhrmann 20 méterről a felső kapulécnek lövi. Nemes lefutásával ér véget a félidő. 0:0.

A második félidőt a Hakoah nappal és széllel hátban játssza. Az 1. percben Hungler handset vét. A kirúgott labdába Eisenhoffer bele lő, közben Amsell elterül a földön. Csakhamar rendbe jön. Egy perc múlva Blumot a Hess helyén játszó Grünwald fölvágja. Perceken át meleg a helyzet Amsell hálója előtt. Egy lövés a kapu fölé vágódik.

A 8. percben Blum visszaadja a kölcsönt Grünwaldnak. A 10. percben Nemes ideális megszökését Fuhrmann teszi ártalmatlanná. A 13. percben Héger kornert rúg. Sándor fejesét Fábián a levegőben úszva nyomja ki. Kohut két veszedelmes labdáját újból Fábián fogja el.

A 21. percben Héger lerohanását Kohut kapásból hajszálnyira a kapu mellé lövi. A 22. percben Kohut kornerét Fábián kibokszolja. Határozott Hakoah-fölény kezd kifejlődni a Nemes – Häusler-jobbszárny révén, a belső csatárok azonban egymás után offside-ra futnak.

Az utolsó 10 percben a közönség ütemes fradi-tapssal finisre buzdítja híveit. Meg-megújuló ferencvárosi támadásokat Fábián nagyszerű védései tesznek eredménytelenné. A 38. percben Kohut megszökik, a kapu előtt 8 méterrel durván föllökik. A megítélt tizenegyest Kohut irtózatos erővel félrelövi. Közben Guttmannt a bíró tiszteletlen magatartásáért kiállítja.

A 43. percben egy szabadrúgásból Grünwald Amsell kezébe fejeli a labdát. A 45. percben Héger a kornervonalon rohan a kapu felé, de Fábián az utolsó pillanatban a lábáról szedi le a labdát.