BEAC – Cricketter 4:1 (2:0)

A nagy angol-magyar ütközet előtt lelkes egyetemisták ütköztek meg a Cricketterekkel, akiket legutóbb Bécsben 3:2-re győztek le.

Az első félóra minden különösebb érdekesség nélkül zajlott le. A 28. percben Pesovnyik megsérült és pár percre kiállt. Az utolsó 10 percben azután a BEAC-csatárok erősen belefeküdtek a küzdelembe és előbb Pluhár (37. p.) majd Erhardt (41. p.) két pompás góllal terhelték meg a bécsiek hálóját. Ezután még több lövés ment a Cricketterek kapujára, de sorra célt tévesztettek. Félidő 2:0.

A második félidő első fele változatos játékkal telik el. A BEAC-nak van több gólhelyzete, de nem tudja kihasználni. Különösen Pluhár beadásai mintaszerűek. A 23. percben súlyos védelmi hibából Göschke a védést meg sem kísérlő kapus mellett 20 méterről gólt lő. 2:1.

Pár perc múlva a Bolton Wanderers játékosai a közönség tapsai között jelentek meg a pályán. Az egyetemisták nemsokára előrelendülnek és több ízben hozzák veszedelembe Kemény kapuját, amíg végre Erhardt a 34. percben egyéni kitörésből közvetlen közelről a kapus kezei között háromra szaporítja a gólok számát 3:1.

Három perc múlva Pluhár ideális centerezéséből Erhardt pompás fejessel védhetetlenül a kapu jobb felső sarkába vágja a labdát: 4:1. Ezután a lövések zápora hull a bécsiek kapujára.