A nyolcadik magyar-osztrák vízipóló mérkőzés

Magyarország – Ausztria 10:3 (5:0)

Bíró: Szedlacek (Prága)

Magyarország: Barta – Ivándy, Homonnay II. – Keserű II. – Wenk, Vértessi, Keserű I.
Ausztria: Wackler – Bauer, Frischauer – Dworzak – Ratfay, Grünfeld, Worel.

Sedlacek a bíró a labdát rosszul dobja s a hiába kiúszott csapatok visszaúsznak. Az újra kidobott labdát a magyarok fogják. Keserű I. szökik vele, de Wenk faultja megakasztja a jól indult támadást.

A szabaddobásból Grünfeld kapu fölé lő. A kidobásból Homonnay leúszik, a kitűnő helyzetben levő Wenknek adja, aki azonban a lövéssel késlekedik. Homonnay faultjából Grünfeld csavart lövést küld kapu fölé.

A füttyszó előtt elúszó Worellt a bíró kiállítja. A szabaddobásból Keserű II. önmagát szökteti, gólt lő, azonban szabálytalanul, s a bíró nem adja meg. Keserű I. lövése kornert eredményez, Wenket a 4 méteresen belül durván faultolják, de a bíró nem fütyül. Wenk-Vértessi-Keserű II. gyönyörű összjátékából Vértessi gólt dob (2 p. 33 mp.) 1:0.

A magyar csapat állandó fölényben játszik. Wenket 4 méteren belül faultolják: ugyanő dobja a négy méteresből a második gólt. (3 p. 20 mp.) 2:0.

Grünfeld már harmadszor küldi a kapu fölé a labdát. A magyar csapat támadását az osztrákok csak faulttal tudják megakadályozni. A megítélt négyméteresből Keserű I. dobja a harmadik gólt (4 p. 27 mp. 3:0.

Keserű I. – Vértessi – Homonnay összjátékából. Vértessi újabb gólt dob (5 p. 29 mp.) 4:0. Wenk kapufát dob, Vértessi szökteti Keserű II-őt, aki leúszik és gólt dob (6 p. 25 mp.) 5:0. A magyar csapat továbbra is támad, de gólt elérni már nem tud.

A második félidőben a magyarok fogják meg a labdát; Wenk szökteti Vértessit, de ő a kapu fölé lő. A kidobásból Dworzak leúszik, Grünfeldnek passzol, aki Barta kezei között gólt lő (1 p. 10 mp.) 5:1.

Homonnay lövése kornert eredményez. A kornerből Vértessi gólt dob (1 p. 40 mp.) 6:1. Homonnayt faultolás miatt kiállítják. A szabaddobásból Grünfeld leúszik és passzából Dworzák gólt dob. (2 p. 57 mp.) 6:2.

Keserűt faultolják, a szabaddobást Vértessi visszaadja Keserűnek, aki gólt dob (3 p. 42 mp.) 7:2. A nyolcadik gólt a szabály félremagyarázásának a következménye, amennyiben Keserűt faultolják, a bíró fütyül, közben azonban a labda a gólba perdül. 8:2.

A bíró ahelyett, hogy négyméterest ítélne, megadja a gólt. A kilencedik gól szintén 4 méterről esik, ugyancsak Keserű helyezi a kapuba a kapus kiállítása után. 9:2.

Homonnayt fault miatt kiállítják. Az osztrákok erősen támadnak, de Barta szépen véd. Wenk, Keserű, Ivándy összjátékából Keserű gólt dob (5 p. 15 mp.) 10:2.

Grünfeld-Dworzák összjátékából Grünfeld az utolsó gólt lövi 10:3. A gól után a két csapat felváltva támad, de eredményt elérni nem tud. Megelőzően a jubiláns Wenk kerül a kiállítás sorsára. A bíró az osztrák kapust, mert ítélkezését kritizálta, egy gólig kiállította.