Három város evezősversenye

A három város nyolcas mérkőzésének eredménye:
1. Berlin 2. Budapest 1 és egynegyed hosszal 3. Bécs 6 hosszal

A németek biztosan verték vissza a Pannonia támadásait. – 1200-nál feljöttek a Pannónok, de a finisben a Borussia elment tőlük. – A Donauhort csak nézte a versenyt.

Az első városok közötti regatta napja rekordközönséget vonzott a Margitszigetre és a pesti Duna partra, nem számítva a Margithídon ide-oda sétáló passzionátusokat. Ez a verseny erőpróbája volt ennek az exkluzív sportnak, s a tegnapi nézőrekord arra kell, hogy buzdítsa evezősportunk irányítóit, hogy a mai nagy esemény után még több hasonlót készítsenek elő.

A nemzetek közötti mérkőzések hangulata ugyan még nem fogta meg a publikumot, ehhez még egy kissé gyenge volt a mi evezősportunk reprezentánsa, de még egy-két ilyen verseny s a Duna partja harsogni fog a magyar színek buzdításától, amelyet sokszor tízezer torok fog hangoztatni.

A városok közötti nyolcas verseny
:
1. Berlin – Sport Borussia (Matschall Fritz, Sörgel, Helmuth, Freiwald Ervin, Sanitz Paul, Fink Hans, Müller Ervin, Dobe Richard, Wermter Walter v. ev., Kunert Kar korm.) Idő: 6 p. 39,9 mp.

2. Budapest – Pannonia EE (Mikuska Géza, Wawra Dezső, Bartók László, Wawra Tivadar, Blum Béla, Hautzinger Sándor, Wick Lajos, Török Zoltán dr. v. ev., Koch Károly korm.) Idő: 6 p. 44,2 mp.

3. Bécs – Wiener RV Donuhort (Rosner Joset, Regelsberger Johann, Pickert Fritz, Schirmer Henrik, Adler Georg, Schlutzmüller Frantz, Mándl József, dr. Wächter Ottó v. ev., Sznajdrovitz Karl korm.) Idő: 6 perc 52,3 mp.

Izgalmas, hosszú várakozás előzi meg a versenyt. A startot jelző ágyúlövés még a tribünön ülő közönséget is mozgásba hozza. Halálos csöndben jelzik a helyzetet.

Az első 500 méternél: „Berlin negyed hosszal vezet Budapest előtt. Bécs két hosszal hátrább”. 1000 méternél: nem változik a helyzet. Innen kezdve azonban Berlin az előnyét lassan, de biztosan növeli és 1500 méternél a német nyolcas teljes hosszal van a mezőny élén.

A német csapat, miként az előző napon, állandóan 3-4 csapással húz többet, mint a magyar csapat. 2000 méternél ez az előny még egy negyed hosszal növekszik. Az utolsó 300 méteren a Sport Borussia hirtelen spurtba vág, amit azonban a magyar csapat is átvesz.

A helyzeten változtatni azonban már egyik sem tud és a berlini evezősök 1 és negyed hosszal győznek a teljesen kihúzott Pannonia ellen. A bécsi Donauhort 6 hosszal harmadik.