Egy tolvaj kihallgatás közben kiitta a rendőrkapitány tintatartójából a tintát

Szombaton délelőtt az állami munkaközvetitőhivatalban megjelent Besina Márton 25 éves állásnélküli iparos és két álláskereső fiatalemberrel beszélgetni kezdett.

A helyiségben tartózkodók közül egyszerre ketten is észrevették, hogy Besina Márton, miközben társaival beszélget, benyult azok zsebébe és mivel ott semmi értéktárgyat nem talált, ellopta zsebkendőjüket.

Besina Mártont rendőrnek adták át, aki bevitte a főkapitányságra. Itt megállapitották, hogy rovottmultu és már többször volt lopásért elitélve. Besina Mártont délelőtt dr. Alvinczy Roland rendőrkapitány elé vezették, aki jegyzőkönyvet vett föl vele.

Besina elérzékenyülve mondotta jegyzőkönyvbe, hogy három napig éhezett, nem volt betevő falatja és ezért vetemedett a lopásra. Amikor a rendőrkapitány a jegyzőkönyv készítése közben az íróasztalra hajolt, Besina hirtelen fölkapta a nagy tintásüveget és annak tartalmát öngyilkossági szándékkal meg akarta inni.

A rendőrkapitány kiütötte kezéből az üveget, ugy, hogy Besina csak néhány csöppet ivott és egész arcát összekente. A rendőrorvosi hivatalban gyomormosást végeztek rajta, a két zsebkendő miatt pedig – tekintettel arra, hogy rovottmultu – letartóztatták és hétfőn átkisérik az ügyészségre.