Weisz Fülöp előszobájában eltünt Ernei Károly bankvezérigazgató kabátzsebéből pénztárcája 17 millió koronával

Érdekes följelentést tett vasárnap délután a főkapitányságon Ernei Károly, a pesti Hazai Első Takarékpénztár vezérigazgatója. Följelentésében elmondja, hogy szombaton látogatást tett Weisz Fülöpnél, a Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatójánál.

Mielőtt belépett volna Weisz Fülöp titkárának szobájába, az előszobában levetette kabátját és átadta az egyik bankszolgának, aki fogasra akasztotta a látogató kabátját. Ernei Károly körülbelül félóra hosszat tárgyalt Weisz Fülöppel, majd amikor eltávozott, maga akasztotta le kabátját s alighogy leért az utcára, azt vette észre, hogy kabátja zsebéből eltünt pénztárcája, amelyben fontos okmányokon és írásokon kívül 17 millió készpénz volt.

A vezérigazgató a főkapitányságon annak a gyanujának adott kifejezést, hogy mialatta Weisz Fülöppel tanácskozott, valaki kiemelte a fogason függő kabátjából az értékes pénztárcát. Lehetségesek tartja azonban azt is, hogy tárcáját talán utközben vesztette el. Mindenesetre kérte a rendőrséget, hogy indítson nyomozást a tárca rejtélyes eltünése ügyében.