Darvas Lili huszonnégy órája és három szerződtetési ajánlata Pesten

Darvas Lili, aki most a bécsi Rivierát viszi sikerre, megnézte a pesti Rivierát is, hogy összehasonlítsa a maga művészetével a Makay Margitét. E célból teljes huszonnégy órát Pesten töltött. Kedd reggeltől szerda reggelig tartózkodott a pesti Rivierán. Ezalatt az idő alatt kerek három szerződési ajánlatot volt módjában visszautasítania. Ezeknek egyikét Faludi Jenő tette a művésznőnek, aki a Vörös malom sorozatos előadásaira gondolva, szívesen kötötte volna le az új Molnár-darabot, de ha már ez nem sikerült neki, legalább is Bécs új Molnár színésznőjét.

A tárgyalás fonalát azonban a művésznő elszakította. Egy másik színház is telefonozott a fiatal bécsi sztárnak, - de hiába. Egy harmadik érdekeltség azonban aligha sikerrel nem jár. Nem színház, csak alkalmi művészi vállalkozás, melyiken érdekes és grandiózus szerepet szán Darvas Lilinek. Erről a levelezés folyamatban van.

Az egész dologból pedig az a tanulság, hogy Pesten nincs elég heroina, vagy ha van, nem elég szenzációs, vagy ha elég szenzációs is, - mégis csak Darvas tudna kasszát csinálni Faludiéknak és a többi direktor uraknak. Mert nagy színésznőink itt is volnának, de ők - itt vannak. Pestre pedig legalábbis – Bécsből lehet igazán betörni.

Kosztolányi Dezső matinét rendez februárban a Vígszinházban A magyar vers címmel. A matinén Kosztolányin kívül mindazok a színészek fellépnek, akiket maga Kosztolányi választ ki a drámai színházak tagjai közül, még pedig figyelemmel arra, hogy mindegyikük annak a magyar költőnek a versét interpretálja, amelyre a legalkalmasabb.