Bitang gazember!

Részeg disznó, - vén csirkefogó, - gyilkosok komája, - tökfilkó,- már újra pofázik, - ki kell rúgni őket, - arcátlanság, - bolsi banda, - még a leheletük is gazság és hazugság, - komisz fráter, - jön még a kutyákra dér, - rongy népség, - tökrészeg pimasz, - akasztófára való hazaárulók, - ezt a csokor dudvát a t. Ház múlt heti ülésein gyűjtöttük össze a napilapok parlamenti tudósításainak zöldelő csalitjában.

A csokor még tömöttebb lehetne, ha a helyszűke nem kényszerít arra, hogy a durvaságok gazdag szüretjéből csupán a legélvezetesebb gerezdeket tépjük le mutatóba. És ezt a tónust akarják még öt esztendőre meghonosítani az amúgy is lezüllött, sivár magyar közéletben! Most hosszú pihenőre széledtek a nagyságos képviselő urak és elmélkedhetnek a múltról és a jövőről.

A múltról, amikor a képviselőházban egy cikluson át nem hangzott el annyi parlagi gorombáskodás, mint most két szünet között egyetlen ülésen és a jövőről, amikor legsúlyosabb szava annak lesz, aki a csapszékek szemetjétől órákat vesz a káromkodásból….