Csicsery Orosz György ezredes furfangos csalója

Vasárnap, az esti órákban Csicsery György nyugalmazott ezredes Baross-utca 40-ik szám alatti lakásában megjelent az elegáns gyászruhába öltözött szőke hölgy, aki levelet adott át a szobalánynak, azzal, hogy az úrnőjének adja át. A szobalány gyanutlanul bevitte a levelet, amelyet az ezredes felesége felbontott.

A lilaszínű borítékban levő levél érthetetlenül hangzott előtte, azt közölte ugyanis a levél írója, hogy az ezredesné haladéktalanul látogassa meg Pestszentlőrincen fekvő beteg édesanyját, mert állapota válságosra fordult. Az ezredes feleségének édesanyja nem is tartózkodik Pestszentlőrincen és így az egész levélhistória nyomban nyanusnak tűnt föl előtte. A szobalánnyal együtt kiment az előszobába. A levél átadóját azonban már nem találták az előszobában.

Vele együtt eltűnt az ezredesnének az előszoba fogasán lógó értékes szőrmés autóbundája is. Csicsery Orosz György nyugalmazott ezredes bűnvádi feljelentést tett az ismeretlen látogató, besurranó tolvaj ellen. A rendőrség a nyomozást megindította.