Vízilabda: Magyarország – Belgium 7:2 (3:0)

Bíró: Kodgson (Anglia)
Magyarország: Barta – Fazekas, Homonnay II. – Keserű II. – Wenk, Vértesi – Keserű I.
Belgium: Durandt – Blitz, Fleurix – Pletinx – Bauverns, Vilotte, Vermetten.

Kölcsönös üdvözlés után kezdődik a nagy küzdelem. A magyarok fogják el a labdát és a bíró már a kilencedik másodpercben szabaddobást ítél ellenünk Keserű II. ártalmatlan faultja miatt és Vértesi szabálytalansága sem kerüli el a bíró figyelmét. A belgák láthatóan nem értik meg egymást, a várt összjátékra hiába számítunk, semmi sem sikerül nekik.

Vértesi egyedül megközelíti a belga kaput és már-már a magyarok első gólját látjuk, amikor Blitz szabálytalanul megakadályozza ennek elérését. A bíró – valljuk be őszintén, kissé szigorúan – négyméteres büntetődobást ítél, amelynek megtörténtéig Blitz kénytelen a pályát elhagyni. A büntetődobást a 2. perc 24. másodpercben Vértesi biztosan helyezi a kapus baloldala mellett sarokba (1:0).

Kevéssel ezután a belgák is támadást vezetnek a magyar kapu ellen és Vermetten gyengén kapura lő. Pletinx lövése a kapu fölé kerül, közben Bauvens és Fazekas egymást szabálytalanul akadályozzák az előrejutásban, amiért az 5. perc 52-ik másodpercben kiállítással bűnhődnek.

A belgák első komoly támadása Vilotte részére indul, aki ezt erős lövéssel fejezi be, amelyet azonban Barta fejének és kezének segítségével sikerrel véd ki. A kiadott labdával Homonnay II. úszik le, közben nem kerüli el a bíró figyelmét az a körülmény, hogy Vértesit két ízben egymásután faultolja belga partnere, aminek kiállítás és egy újabb négyméteres büntetődobás az eredménye.

A labdát ismét Vértesi dobja és a 8. perc 15. mp-ben ép oly biztonsággal helyezi be a második gólt a kapusnak ugyanabba a sarkába, mint előbb (2:0).

Kezdésnél a labda ismét a magyar csapaté. A támadás Keserű II-től indul ki, a labdát Fazekas-Véresi-Keserű Ferenc továbbítják egymáshoz az utóbbi Vértesihez passzol, a labda a jobbszélre előrehúzódó Homonnay II-höz kerül, aki elképzelhetetlen erővel a kapura dobja. Félve nyúl a labda után a belga kapus, akinek kezét a labda beviszi és megszületik az első félidő utolsó gólja (3:0)

Kezdés után ismét a magyarok fognak labdát. A belga csapat még mindig nem ocsúdott fel meglepetéséből, Homonnay II nehéz helyzetből a felsőkapufára dobja a labdát. Fazekas egyedül leúszik, Blitz a víz alatt szabálytalanul támadja, amiért a bíró kiállítja. Homonnay Keserű I-nek adja át a labdát, aki azt habozás nélkül kapura dobja, a belga kapus azonban helyén van, a labdát szépen védi.

A kiadott labdát Fazekas kaparintja meg, a félpályát végigússza, Homonnay II-höz továbbít, aki szerencsétlen körülmények között ismét kapufára dobja. Keserű I. lábbal továbbítja a hozzájuttatott labdát, az a kapuba repül, a bíró azonban, érthetetlenül, nem érvényesíti. Az első félidő a kezdéstől számított 16 perc 19 mp. után végződik.


A második félidő előtt a belgák haditanácsot tartanak, amelynek a kezdet után sok eredménye nincs, mert ismét a magyaroké a labda. Vértesi a kapu elé viszi a labdát, a nála jobb helyzetben lévő Keserű II-nek továbbítja, ő azt visszajuttatja, amelyből már a 15. másodpercekben Vértesi gól dob. (4:0).

A negyedik gól után Vértesi a „villámgyors” Blitz-el kerül szembe, akit könnyű szerrel foszt meg a labdától s a labdát a jó helyzetben levő Wenkhez juttatja, aki a svédektől eltanult, nyújtott karú csúsztatással a háló sarkába lövi. (5:0).

A gól után a belgák kapufát érnek el, Vermetten lövéséből, azonban mégis a mieink vezetik a szebb támadásokat, miközben Fleurix a mérkőzés egyetlen durvaságát követi el, ami azonban elkerülte a bíró figyelmét. Mégis, mintegy büntetésképen, a belgák Vértesi-Wenk összjátékából, az előbbi által mesteri módon hálóba juttatott labdával gólt kapnak 6 perc 48 másodpercben. (6:0).

Kezdés után mintegy természetes, hogy a magyar csapat fogja a labdát és néhány másodperccel utóbb Homonnay II. nyolc méterről ismét kapufára dobja. A magyar csapat gyengítve van ezáltal, hogy a bíró Homonnay II.-t elúszás miatt kiállítja, ez a belgák előnyomulását eredményezi és a 9 perc 12 másodpercben Vermetten leúszása eredménnyel jár, a labdát kapura küldi amely rendeltetési helyére jut (6:1).

A gólt Barta jobb helyezkedéssel védhette volna. A gól után Fazekas leúszása következik, az előbbivel azonos helyzet teremtődik a magyar kapu előtt ismét Vermetten a magyar hálóba dobja a labdát 10 p. 46 mp. (6:2).

A magyar csapat a kapott két gól után elveszti a fejét. Blitznek kétszer is van alkalma megközelíteni a magyar kaput és arra veszélyesen lőni. Az első labdája kapufát ér, a másodikat azonban Barta bravúrosan kornerre nyom. A korner veszélyes helyzetet teremt a magyar kapu előtt, sőt Bauwers ravaszul lő a kapura, de Barta rutinja túljár a belga eszén és labdát szépen védi.

Wenk támadja a belga kaput és egy tőle régen látott szép trükköt alkalmaz, víz alatt úszik ellenfele alatt és a megkaparintott labdát csak a belga kapu tudja védeni. Wenknek két eredménytelen támadása után mégis sikerül eredményhez jutnia, amennyiben a Keserű I.-től kapott labdát körülbelül nyolc méterről úgy vágja kapufához, hogy az onnan mint hetedik gól jut a belgák kapujába. (7:2).

Másodpercekkel később, anélkül, hogy egyik kapu is veszélybe került volna, magyar kapu előtt végződik a második félidő, a 18. perc 43. másodpercében.