Magyarország – Ausztria 1:1 (1:0)

Üllői-úti pálya – 40,000 néző – Bíró: Karel Herites (Prága)

Az eredmény mindent egybevetve reális. – A magyar csapat nagy balszerencsével küzdött, több gólhelyzetet hibázott, de az osztrák csapat is megnyerhette volna a meccset.

Az ötvenhetedik magyar-osztrák mérkőzésnek ezek a szép külsőségei, ha nyugodt derűs hangulatot varázsoltak is a nézőtérre, legkevésbé sem tették elfogulttá a közönséget a mérkőzés sportértékének mérlegeléséről.

Tudta mindenki, hogy a magyar csapat ebben az összetételében nem jelenti a magyar futball tényleges erejét és azzal is tisztában volt valamennyi néző, hogy az osztrák együttes sem a legfeljebb, amit Ausztria ez idő szerint sorompóba tud állítani.

A két csapat így állt fel:
Magyarország: Zsák – Takács I., Hungler II. – Pesovnik, Búza, Kléber – Leitner, Molnár, Priboj, Holzbauer, Jeny.
Ausztria: Edi Kannhäuser – Regnart, Musil – Kurz, Resch, Nietsch – Viertel, Horváth, Haftl, Wieser, Wessely

A magyar csapat kezd, Priboj jobbra tolja a labdát, Molnár szökteti Leitnert, aki szélsebesen lefut. Musil üldözőbe veszi, közöttük párharc keletkezik, amelyből kifolyólag a bíró az osztrákok javára elhamarkodva szabadrúgást ítélt.

A 2. percben már alkalma nyílik a magyar csapatnak a gólszerzésre. Molnár szökteti Jenyt, az lefut, ideális beadására Leitner teljes rössel befut, de öt lépésről küldött éles labdája magasan a kapu fölé kerül.

A 7. perc hozza meg a az első osztrák támadást. Haftl labdájával Wessely lefut, beadását azonban Kléber elfogja, de hibás leadása Kurzhoz kerül, akinek hosszú előreadása Zsák zsákmánya lesz.

A 20. percben egy magas labdára startolva Takács I. kézzel löki meg Haftlt, ebből Wessely szabadrúgása Takács I.-ről visszapattan, közben Haftl offszájdot vét. A szabadrúgásból Leitner kapja a labdát, szép beadását Holzbauer megtévesztő mozdulattal átlépi, a labdát Jeny kapja, de kapu mellé lő.

A 21. percben Pesovnik ideális leadásával Priboj balra emeli a labdát, Jeny fejjel szökteti önmagát, ütközik a kifutó Edivel, de a labda az utóbbi birtokában marad. A 23. percben Pesovnik szereli Haftlt, a bíró szabálytalanságot lát, a megítélt szabadrúgásból Wiesner bombalövését Zsák rávetéssel oldalt tolja, ebből Pesovnik felszabadít.

A 36. percben Priboj szökteti Jenyt, akinek átadását Holzbauer Priboj elé juttatja, az az osztrák védelem között kitör és közelről védhetetlenül a bal sarokba küldi a labdát. (1:0)

A 43. percben Molnárnak elhamarkodva küldött hosszú lövése messze a kapu mellé jut. A két csapaton a fáradság jelei már meglehetős mértékben mutatkoznak, amikor az utolsó percekben Vámosnak egyetlen sikerült akciójából Molnár kapja a labdát, szökteti Leitnert, ennek beadását Priboj stoppolva éles lövéssel küldi kapura, de a labda elkerüli Edi hálóját.

A második félidő 2. percében Jeny szépen átjátssza magát Raineren, a következő pillanatban hosszan bead, a labdát Leitner fogja el, centerezése azonban a kapu mögött esik le. A labda középre kerül, Haftl szökteti Wesselyt, aki faultolja a ráfutó Takácsot s így a támadás elakad.

A szabadrúgás után az osztrák halfsornál a labda, innen Horváthoz kerül, ő szökteti Viertlt, aki azonnal beadja a labdát Wieser lefogja és a következő pillanatban csavart, éles lövést küld a kapura. A labda Zsák kezéből kifordul, utána ugrik, de Haftl akadályozza és nem éri el, Horváth és Búza lábáról a belső kapulécre, onnan pedig a hálóba pattan. (1:1)

A 13. percben Jeny kap jó labdát, fejjel szökteti Pribojt, aki a balszélen a 16-osig befut, onnan éles sarkos lövést irányít a kapura, amelyet Edi csak nagy szerencsével tud kornerre tolni.

A 38. percben Takács hosszú labdájával Jeny lefut, a 16-osról éles lövést irányít a kapura, a labda azonban Edi keze felett a felső kapulécet éri, onnan Leitner elé pattan, akit azonnal Molnárhoz továbbítja, utóbbi lövése azonban magasan a kapu fölé jut s így a tiszta gólhelyzetet ismét nem sikerült kihasználni.

A 42. percben Molnár, Priboj összjátéka után Priboj hosszan szökteti önmagát, a kifutó Edi elfogja a labdát, azonban kiejti, a három van, Edi ám utána dobja magát és elfogja. Néhány gyenge akció után Jeny lő kapura, a labdát Edi kiengedi, de ismét elfogja.

A következő pillanatban ismét Jeny szökik, aki elől Rainer kornerre rúgja a labdát, Jeny szép sarokrúgását Leitner Holzbauerhez húzza hátra, akinek emelt labdája alig a léc felett csúszik túl a vonalon.

A kapurúgás után alig esik le a labda, a bíró a mérkőzés végét jelzi.