Három új vásárcsarnokot építenek

A főváros különböző kerületeiben lakó polgárság régi sérelme a piacok rendezetlensége.
Különösen három kerület, a Krisztinaváros, a Terézváros és az Erzsébetváros közönsége él évek óta panasszal, amiért ezekben a kerületekben nincs elegendő fedett vásárcsarnok.

A főváros illetékes ügyosztályán is foglalkoznak azzal a tervvel, hogy a polgárság jogos panaszait orvosolják s ezekben a sürün lakott városrészekben uj vásárcsarnokokat épitsenek.

Legelőször a Garai-téri csarnok felépitésére kerül a sor, amelynek terve teljesen készen áll.
A középitési ügyosztály a folyó évben a már eddig megszavazott és megkezdett épitkezéseken kivül, még mintegy 200 milliárdos épitkezést akar az üzemek pénzén végrehajtani és ennek a 200 milliárdnak a keretén belül legalább két uj vásárcsarnokot épit fel az évben éspedig egyet a Garai-téren, egyet a Széna-téren.

A Garai-téri bódéplacot ez épitkezés tartamára a régi lóversenytér területére helyeznék ki, mig a Széna-téri piac elhelyezésére vonatkozóan most készülnek helyszini szemlékre. A Szénatéri vásárcsarnok épitkezése előtt kitelepitik a Széna-térről a BTE sporttelepét, mert a telekre szükség lesz a csarnok részére.

A külső Terézváros polgársága e hirek hallatára erősen fáradozik azon, hogy a Ferdinánd-tér számára is kieszközölje még ez évben a vásárcsarnokot. A városházán azonban a Ferdinánd-téri vásárcsarnok felépitését csak a jövő év folyamán tervezik, mert sem az idei költségvetésbe, sem a folyó évre előirányzott épitési programba nem lehet beállitani egy harmadik vásárcsarnok épitését.