Svájci tenyészállatokat hoz be ismét a földmívelésügyi minisztérium

A földmívelésügyi minisztérium az 1925. év őszén lebonyolított svájci tenyészállatbehozatalhoz hasonlóan a folyó év augusztus havának második felében Svájcban simenthali fajta tenyészbikák valamint tenyészüszők, illetve fiatal hasas tehenek bevásárlását és behozatalát tervezi.

Az importból községek, közbirtokosságok, állattenyésztő szövetkezetek, valamint magántenyésztők részesülhetnek.

A földmívelésügyi kormány, mérlegelve a súlyos gazdasági viszonyok folytán adott pénzügyi nehézségeket, különös méltánylást érdemlő esetekben a jelentkező igénylők részére az importba való részesedést az alábbi kedvezmények egyikének vagy másikának nyujtásával könnyíti meg.

A beszerzési árnak az átvételkori azonnali készpénzfizetéssel való lerovása esetén abból tíz százalékig terjedhető árengedményt nyújt.

Oly igénylő részére pedig, aki a beszerzési árat az átvételkor nem egyenlíti ki, a teljes beszerzési árnak két félévi egyenlő részletben kamatmentesen való törlesztését engedélyezi.

Az igénylések legkésőbb folyó évi június hó 15-ig közvetlenül a földmívelésügyi minisztérium IV-A1. (állattenyésztési) osztályához jelentendők be. Érdeklődőknek bővebb felvilágosításokat a földmívelésügyi minisztérium állattenyésztési osztálya vagy az illetékes vármegyei gazdasági felügyelőség nyújt.