A Ságody Ervin emlékverseny jéghokki körmérkőzése

BKE – MAC 5:1 (2:0)

Bíró: Szánthó László (BBTE) – BKE: Farkas, Oláh, Barna, Krempels B., Kehrling, Lator, Krempels P. – MAC: Schatz, Krepuska, Minder, Gruber, Minicb, Greitzner, Szandovits.

Az egyik legszebb mérkőzés. A BKE egymás után lövi góljait a MAC-nak, amely azonban nem tisztán a védelemre szorítkozik, hanem fáradhatatlanul próbál támadást intézni a BKE kapuja ellen. A BKE első gólját az 5-ik percben Lator, második gólját a 9-ik percben Krempels révén éri el.

A második félidőben Kehrling egyedül lefutva lövi a harmadik gólt, majd Lator dr. lő gólt. Ezután éri el a MAC egyetlen gólját Szandovits révén, ami lelket önt a MAC játékosokba. Krempels Péter Szandovits elől elüti a labdát, akinek kezéből az erélyes ütés folytán az ütő kirepül és Minder fejéhez vágódik. Szerencsére a fiatal koponyának egy hatalmas ütésen kívül más baja nem történik. Az ötödik gólt a BKE korner után Krempels révén érte el.


MHC – BBTE 4:2 (1:0)

Bíró: Bauer Sándor (BKE) – MHC: Kardcson, Neogrády, Pözel, Budán, Bethlen G., Szuchy, Révay. – BBTE: Schmidt, Korének, Lepp, Schober, Szidonits, Polyánszky, Balázs.

Az MHC játékán látni lehetett, hogy a BKE-vel együtt trenírozik. A játékosok egytől egyig tűzzel és lelkesedéssel játszottak, de az iramot nem tudták a mérkőzés végéig tartani. Az első két gólt jóformán egyéni játékkal Bethlen Gábor révén éri el az MHC, a harmadik gólt Révay, a negyediket pedig Szuchy lőtte. A BBTE góljait Balázs és Polyánszky lőtte.

BKE – BBTE 8:3 (4:1)

Bíró: Bauer Sándor (BKE) – BKE: Farkas – Oláh, Barna – Krempels B. – Kehrling, Lator dr. Krempels P. - BBTE: Schmidt – Korének, Lepp – Schober – Dobokay, Balázs, Szigonits.

Váratlanul érdekes mérkőzés. A BKE védelme Weiner nélkül meggyengült s a BBTE nagy lendülettel feküdt a játékba. A 4-ik percben mégis Kremples P. jól helyezett ütése talál utat a kapuba. Két perccel később Lator kettőre szaporítja a gólok számát. Ezután heves BBTE támadás következik s Farkas a kilencedik percben Balázs ütését kénytelen beengedni (2:1). Felállás után Kremples Péter és Kehrling négyre szaporítja.

A második félidőben Lator lefutása hozza meg a félidő első gólját (5:1), de egy percen belül Balázs egalizálja ezt (5:2), mire Kehrling 20 mp. alatt újabb gólt üt (6:2). A BBTE tovább is eredményre törekszik és Dobokay újabb gólt üt (6:3), de azután visszaesik és Lator, majd Kehrling javít az eredményen.


FTC – MHC 4:0 (0:0)


Bíró: Szánthó László (BBTE) – FTC: Lőrincz – Morvay, Ordódy – German – Hungler III., Hungler II., Farkas. - MHC: Neogrady – Karácsonyi, Rudán – Révay gr. – Pözl, Bethlen G. gr., Márffy.

Az első félidőben az MHC van fölényben. Az FTC idegesen csapkod. A második félidőben az FTC magára talál és az 5-ik percben Farkas erősen ütött labdáját Neogrády a kapuba ejti (1:0), majd több korner után ugyancsak Farkas üti a második gólt. A beállott sötétség miatt az utolsó perceket villanyvilágítás mellett játszották le. Morvay hátvéd ekkor a 18-ik percben egymásután két gólt üt messziről.

A Ságody Ervin emlékversenyt a BKE csapata veretlenül nyerte 10 ponttal. Gólaránya 31:4 mutatja elsőbbségét a többivel szemben. Második az FTC lett 8 ponttal, csak a BKE-től szenvedett vereséget. 3. MAC 5 pont. 4. MHC 4 pont. 5. BHC 2 pont. 6. BBTE 1 pont. Az FTC második helye a MAC előtt és a BBTE utolsó helye meglepetés.