Jaross Pál nyerte Magyarország műkorcsolyázó bajnokságát

A női műkorcsolyázás bajnoka Stieber Lotty lett

Szombaton kezdték meg Magyarország műkorcsolyázó bajnokságát, amelynek eredményét a szombaton lezajlott kötelező gyakorlatok elvégzése után még nem hirdették ki, miután hátra volt még a szabadon választott gyakorlatok bemutatása.

A szabadon választott gyakorlatokat vasárnap délelőtt mutatták be a nagyjégen, az 5000 méteres gyorskorcsolyázó bajnokság után, amikorra már több ezer néző gyűlt egybe, hogy megtekintse a műkorcsolyázók pompás mutatványait.

A szigorú zsűri előtt egymásután végezték el a versenyzők a szabadon választott gyakorlatokat s a laikusok is képet alkottak maguknak az egyes versenyzők tudása felől. A szabadon választott gyakorlatoknál már biztosra vehettük Jaross Pál győzelmét, aki nagy biztonságról tett tanúságot. Gyakorlatain meglátszott, hogy állandóan Bécsben tartózkodva, kitűnő környezetben trenírozik.

Lápocsy József rutinos műkorcsolyázó, aki szép és változatos programot mutatott be és gyakorlatainak kivitele igen kellemes és hajlékony volt. Finster Antal, a harmadik műkorcsolyázó, már nem rendelkezett olyan gazdag programmal, mint előző két társa, de amit mutatott, az szép, kerekded volt.

A női műkorcsolyázók között a legtöbbet Stieber Lotty mutatott, aki a múlt év óta sokat fejlődött. Stieber jégbiztonsága igen jó, programja változatos és testtartása nagyon szép. Azonban ha az alak és mozdulatok döntenék el a versenyt, akkor az elsőség Tóth Szilviát illetné meg, ki olyan volt a jégen, mint egy primadonna.

Testtartása igen szép, minden mozdulata csupa báj, csak még a versenyrutinja hiányzik. Végül Ozerovszkyné mutatott be kevésbé gazdag programot, aminek azonban igen szép volt a kivitele.

Egy órakor hirdették ki a klubházban a zsűrinek ítéletét, amely szerint Magyarország férfi műkorcsolyázó bajnoka egyhangúlag Jaross Pál, a második egyhangúlag Lápocsy József, a harmadik egyhangúlag Finster Antal.

A női műkorcsolyázó bajnokságban első egyhangúlag Stieber Lotty, a második két második és egy harmadik helyezéssel Tóth Szilvia, a harmadik helyezett két harmadik és egy második helyezéssel Ozerovszky-né.