Susanne Lenglen megvédte világhegemóniáját

Cannesban, heves küzdelem után 6:3, 3:6 arányban legyőzte riválisát, Wills kisasszonyt

Páris, február 16.

Helen Wills-nek, az amerikai teniszsport szemfényének európai utazását megelőzően, de különösen, amióta Wills kisasszony a Riviérára megérkezett, a sportlapok és a nagy világi életet élő társaság legkedvesebb témája az volt, hogy vajon a két bajnoknő összeméri-e az erejét és a világ két kétségtelenül legjobb hölgyteniszezője közül melyek viszi el a győzelmi pálmát.

Hosszú hetek folytak le már-már kudarccal fenyegető tárgyalásokkal, amíg végre sikerült megállapodást létesíteni és létrejött a nagy izgalommal várt meccs.

A mérkőzést a festői környezetben fekvő cannesi teniszgrundon játszották le, amelyet ez alkalommal több mint 2000 ember vett körül, de ugyanakkor több mint ezer embert, aki hajlandó lett volna a meglehetősen borsos belépti díjat lefizetni, a rendezők helyhiány folytán kénytelenek voltak elutasítani.

A küzdelem, a dicsőséghez szokott Susanne Lenglen rendkívül heves támadásával kezdődött. A kötélidegzetű amerikai Miss azonban keményen állta a sarat és elkeseredetten védte magát.

A közönség valóságos extázisban figyelte a remek küzdelmet. Susanna Lenglen elejétől végig az offenzívát tartotta és bár eleinte Wills némi előnyben volt, végül az eredmény Lenglent igazolta, mert lassan kidomborodó fölényre tett szert.

Az első game Wills kisasszony javára dőlt el, sőt nagy meglepetésre a másodikban is az amerikai bajnoknő győzedelmeskedett. Azután így alakult a game-arány: 2-1, 3-1, 3-2 Wills javára.

Csak ezután fordult meg a kocka és gyors egymásutánban nyert game-jaival. Lenglen ragadta magához a vezetést 4-3, 5-3 game-arány után, 5-3 arányban a maga javára döntötte el az első szettet.

A második szett folyamán az izgalom forrpontig hevült, különösen akkor, amikor ismét az amerikai hölgynek sikerült magához ragadni a vezetést 3:2 game-állással. A világbajnoknő azonban ritkán látott pompás hálójátékkal, legjobb formájáról téve tanúságot, ismét előnybe került és 6:5-re vezetett.

A hihetetlen szívósan küzdő amerikai bajnoknő azonban nem hagyta magát és újra kiegyenlített és végül is csak a legelkeseredettebb küzdelem után sikerült Lenglennek a második játszmát is 8:6 arányban győzelmesen befejezni.

A nagyszerű küzdelem befejezése után hatalmas ovációval köszöntötték a két bajnoknőt, akik előreláthatóan a közeljövőben Páris város bajnokságaiért vívott küzdelemben ismét szembe kerülnek egymással.