MTK – Vasas 1:1 (0:1)

Hungária - úti pálya. – 12.000 néző. – Bíró: Vértes Imre.

MTK: Remete-Kocsis, Senkey I.- Rebró, Kléber, Nadler-Demkó, Molnár, Opata, Bus, Jeny.
Vasas: Nyerges-Király, Mácsik,-Klein, Sipos, Reiner-Koffler, Takács, Grunfeld, Szentmiklóssy, Himmer.

Két stílusos futballt kultiváló csapat nívós küzdelmét jött ki megnézni a több mint tízezer főnyi közönség, a szép számú publikum azonban a játék végén reményeiben alaposan csalódva távozott.

A csapatok ugyanis az első félidő 12. percétől kezdve – amikor Senkey I. valósággal leütötte Takácsot, úgy hogy eszméletlenül vitték ki a pályáról – ádáz ellenségekként törtek egymásra, s nagyobb súlyt helyeztek egymás lerúgására, mint szép és tetszetős akciók bemutatására.

Az eredmény hü tükre az erőviszonyoknak, mert – ha az MTK sokkal többet is volt frontban, a Vasasok javára kell írni, hogy a játék nagy részében legjobb emberük, Takács nélkül voltak kénytelen játszani, s az MTK se hideg, se meleg csatárjátékával szemben a Vasasok ritkább támadásaiban volt élet és élek.

Az MTK kezd és Molnár már az első percben komoly munkát ad Nyergesnek. A 12. percben történik a fentebb jelzett incidens, amelyet a bíró, igen helytelenül, nem torol meg, s ennek következtében a játék teljesen elfajul. Takácsot óriási izgalmak között viszik az öltözőbe, ahol orrán-száján dől a vér belőle.

A 20. percben Senkey rosszul hátraadott labdája kornerhez juttatja a Vasast. Koffler szépen ívelt beadójára Grünfeld kitűnően ugrik a fejese a védőjátékosok között az oldalhálóban akad meg. (0:1).

A Vasas ettől kezdve Grünfeldet hátra vonva, két centerhalffal és 3 csatárral játszanak. Az MTK uralja a hátralevő időt; a 28. percben Reiner tizenegyest követelő hendszet is vét, amit a bíró nem ad meg.

A második félidő 7. percében visszajön Takács és meglehetősen deformált arccal; játszik ugyan, de közelharcba nem igen bocsátkozik. A 8. percben Demkó beadását Nyerges kiboxolja Opata elé, aki kapásból kiegyenlít (1:1).

A 29. percben Jeny beadását Klein és Mácsik elnézik, Opata egészen üresen kapja a labdát, már-már gólnak látszó lövése azonban a kifutó Nyergesről a mezőnybe pattan. Az utolsó 10. percben az MTK erősen finisel. A 40. percben Nádlert a bíró feleselésért kiállítja.