Mi az a sokat emlegetett rothadt keresztény?

Nézd kérlek, én megmondom neked, ha magadtól meg nem értenéd, hogy mi az a sokat emlegetett rothadt keresztény.

Régen eretnek volt az ilyennek a neve és ma is abban leld meg ismérveit, hogy sarkalatos hitágazatok ellen tusakszik. Különösen két dogma körül rothadoznak a tagadás szellemétől megszállt keresztények. Ugyebár, tudod, hogy az igazi keresztény hazafi hisz a szentek csudatevő erejében, amivel szemben a rothadt keresztény tagadja, hogy Wolff megdöntheti a nemzetközi zsidó nagytőkét és Ernst prelátus fölemelt keze előtt meglapul a nemzetközi zsidó sajtó és a Zsirkay egy böffenésére megtorpannak a kisántánt mérges diplomatái.

Te is jól tudod, éppen a nevezett emberek és elvtársaik tanításából, hogy minden vagyon és a világ közvéleménye a zsidók hatalmában nyög s ha nem hiszed a szentek természetfölötti erejét, akkor nem is remélheted, hogy szentjeink megbirkóznak ezzel a tömérdek hatalommal.

Hinned, kell, hogy azok a fulminátus cikkek, amelyek a fajvédő orgánumban itt eldördülnek, odakünt ellensulyozzák a Sauerwein üvöltését, külünben nem lehetsz igaz antiszemita, s nem nyugszol meg abban, hogy az itthoni numerus clausus és a zsidók pofozására alkotott cuzai nemzetköziség végre is elhallgattatják a világ minden Sauerweiniait.

Hogyan tudnál fölháborodni azon, hogy a zsidók védekeznek a gumibot ellen, ha nem vagy meggyőződve, hogy ez a védekezés a fajvédő szentek tanainak pokoli, de eredménytelen tagadása? Na, ugyan kérlek, és itt a másik fundamentális tétel, az, hogy az igaz magyar erkölcs szerint legalább husz ifju kell, hogy egy zsidót megverjen és hogy bombavetés és pénzhamisitás nélkül nem tudjuk a világ hatalmait meggyőzni Európába tartozandóságunkról.

A rothadt keresztények ezt az üdvözítő cikkelyt is tagadják s a zsidók javára magyarázzák félre Krisztus tanitásait, aki pedig ma bizonyára nyomatékosan hangsulyozná a dologkerülők diktarturáját, amit ha nem hiszel, szemenszedett rothadt keresztény vagy, kérlek alássan.