A munkanélküliségen most példátlanul érdekes módon akarnak segíteni

A nyolcmilliós Londonban ugyanis, az utolsó három hónap alatt annyira megnövekedett a forgalom, hogy szinte lehetetlenné vált a közlekedés.

Délben 1 órakor a lunch időben és délután 6 órakor, amikor a shop girlek, a typistek – a kereskedősegédek, a bankhivatalnokok és a kereskedők sietnek hazafelé, London belső városrészeiben, a nagy forgalmi gócpontoknál – Strand, Oxford, Circus, Piccadilly Circus, Marble Arch, – néha félórákig megakad a forgalom. Autóbuszok ütköznek össze és borulnak föl, kocsik akadnak össze.

A nyugodt, az örökké mosolygó londoni policeman már alig tud uralkodni a londoni utca közlekedési anarchiáján.

Hetekig tárgyaltak a közlekedési miniszteriumban, hogy mit csináljanak. Életbeléptettek rendszabályokat, amelyek mitsem használtak, a gócpontoknál miniszteriumi tisztviselők stopperórával a kezükben számolták, hogy percenként hány jármü halad keresztül.

Végül is nagyszerü megoldást találtak ki az érdekelt miniszteriumok.
A földalatti vasuthoz hasonlóan, alagutakat, ugynevezett tube-kat furnak London fő utjai alá és ezeken akarják lebonyolitani az ugynevezett nehéz forgalmat. A földalatti alagutakon mennek majd a teherkocsik, a teherautomobilok s itt járnak majd az express autóbuszok. Igy akarják tehermentesíteni a londoni utcákat.

Huszmillió fontot, magyar koronában szinte kifejezhetetlenül óriási összeget kér erre a célra a közlekedési miniszterium. Ezzel az óriási épitkezéssel egyben a munkanélküliség problémáján is segitenének. Itt akarnak munkát adni a körülbelül 1,300.000 londoni munkanélkülinek.

A parlament a közeli napokban veszi tárgyalás alá ezt az utépitési tervezetet és az előjelek után itélve, megszavazza a huszmillió fontot, hét billió magyar koronát.

Korda Tibor