Boxolóink 8:6 arányban győztek az osztrákok ellen

Az utolsó mérkőzésen Zsomba eldöntetlen eredménye biztosította be a magyar győzelmet.

A Hungária-úti sporttelep nagy tribünje előtt felállított új szövetségi ring körül szombaton délután 3 órakor előkelő közönség foglalt helyet. A budapesti arisztokrácia néhány tagja és hölgy hozzátartozói, külföldi államok követségi személyzetétől sokan, azonkívül a MOSz egész vezérkara, az OTT és a kultuszkormány képviselői. A tribünökön sok ezernyi közönség soraiban a boxolás rajongók és a Budapest-Krakkó futball-mérkőzést várók vegyesen.

3 óra 15 perckor a ringben megjelent az első boxolópár: Dezső (osztrák) és Kocsis (magyar) légsúlyú boxolók. Kocsis vehemens támadást kezd és ellenfelét levegőhöz sem engedi. Az első menet Kocsis nagy fölényével fejeződik be. A második menet csak egy percig tart, mert Kocsis hatalmas gyomorszájütéssel kiszámoltatja az osztrákot. Pontarány 2:0 javunkra.

Most a két bantamsúlyú reprezentáns: Spunner és Beregi lép a ringbe. Az osztrák támad. Beregi félénken, elfogódottan dolgozik. A második menetben inkább Beregi kezdeményez és némi előnyhöz jut. A harmadik menet izgalmas harcot hoz. Spunner ütései szerencsésebbek. Beregi többször a kötelekhez szorul és ott hátrány szerez. A mérkőzést végül is pontozással Spunner nyeri. Pontarány: 2:2.

A következő pár a pehelysúlyú Krowagner és Gelb. Gelb azonnal támad s néhány szép balkezes horogütéssel sújtja az osztrákot, aki védekezésre szorul. A második menetben ismét Gelb ütései sokkal keményebbek, mint Krawagneré. A harmadik menet elején az osztrák támad, de Gelb fölényesen hárítja el az ütéseket, majd újabb támadás után győztesen hagyja el a ringet. Pontarány 4:2.

A könnyűsúlyúak mérkőzését Netotschny és Balázs vívták meg. Már az első menetben Balázs rövid horogütései megingatják az osztrák boxolót, akit a bíró ismételten figyelmeztet szabálytalan munkáért. A menetidő végén Netotschny kikészítettnek látszik, viszont Balázs időt enged neki, hogy magához térjen.

A második menetben a felfrissített osztrák vehemensen támad, de Balázs hatalmas, nyugodt ütésekkel leütésre kezd dolgozni, ami azonban nem sikerül. A harmadik menetben Balázs sűrűn viszi be a kemény horogütéseket, közben maga is kap néhány erős ütést. A menetidő végén az osztrák groggy-ba kerül, a leütéshez azonban már Balázsnak nincs ereje. Győztes Balázs, Pontarány 6:2.

A következő pár a weltersúlyú Zehetmayer-Birits. Az első menetben Zehetmayer dolgozik tisztábban és keményebben. A második menet kezdetén is az osztrák boxoló támad, majd amikor kifárad, Birits fölénybe kerül. A harmadik menetben Birits balkezes egyenesével sűrűn éri ellenfelét. A védekezést azonban az osztrák boxoló jól érti és megtartja pontelőnyét. Győztes Zehetmayer, Pontarány 6:4.

Középsúly: Kraus és Csiszár. Csiszár kemény ütései vezetik be a mérkőzést, és a szép testalkatú Kraus csakhamar ura lesz a helyzetnek. A második menet is az osztráké, aki többet támad, míg Csiszár bizonytalanul dolgozik. A harmadik menetben megfordul a helyzet, Csiszár felülkerekedik és sorra behozza minden hátrányát. Ha holtfáradt nem volna, ki is üthető ellenfelét. A pontozólapok összehasonlítása után a vezető bíró döntetlen eredmény hirdet ki. Pontarány 7:5.

Az utolsó mérkőzésre a kisnehézsúlyú Ross és Zsemba állnak a ringbe. Ross az első menetben ki akarja ütni a magyar fiút, de ő a nagy erejű horgok elől szépen kihajol vagy kifordul. Az első menetben Zsemba állandóan táncol Ross előtt, de megütni nem meri.

A második menetben Ross ismét csak az állkapcsos ütésekre pályázik, azonban Zsemba jól védekezik, sőt egy-egy tiszta egyenest is elhelyez dühös ellenfelén. A harmadik menetben Zsemba mind bátrabb lesz s még több találatot szerez. A közönség óriási ovációja Eglin őrnagy döntetlen eredményt hirdet ki. Végeredmény tehát 8:6 a magyarok javára.

Este 9 órakor a MÖSz az Országos Kaszinóban bankettet adott vendégei tiszteletére.