A magyar birkózók nagyszerű sikere a MAC-MAFC versenyén

Varga Béla dr. pompás munkával pont győzelmet aratott a világbajnok Wechsten ellen – Laczka dr. legyőzte Nykänent, Dömény a prágai Urbánt – Fekete az osztrák Sesztár – A finnek csak légsúlyban győztek Pappinen révén

Hatalmas sikert ért el a magyar birkózósport a MAC-MAFC nemzetközi versenyén, amelyen a külföldi birkózók egész sora szerepelt. A finn világhíres birkózókról kitűnt, hogy nem jobbak mint a magyar fiuk csak erőfölényükkel tudnak győzni ott, ahol hasonló erejű magyarral állnak szemben ott alul maradnak, mert a mieink technikailag jobbak.

A kisközépsúlyban a finn bajnok úgyszólván szóhoz sem jutott Laczka dr.-ral szemben, aki talán élete legjobb formáját mutatta.

Az est legszebb és legjobban várt küzdelmét Varga dr. és Wecksten finn világbajnokok vívták meg. Varga a mérkőzés minden fázisában ura volt a helyzetnek és egyik akciója a másikat követte.

Úgy dolgoztak, mint két könnyűsúlyú birkózó. A menetidő kevés volt Varga tus-győzelméhez, bár többször kritikus helyzetbe hozta ellenfelét. Megérdemelt pontozással győzött.

A harmadik finn bajnok: Happinen gyönyörű munka után, bár régi ellenfelével, Magyarral nem találkozhatott, a versenyt biztosan nyerte Zombori ellen. Magyar a verseny folyamán visszalépett.

Szép munkát produkált Dömény (BAK) is, aki a kitűnő prágai bajnokot kétvállra fektette. A magyar birkózók teljesítményeire nagyon szép fényt vet Fekete Antal győzelme a rutinos osztrák bajnok, Seszta fölött. Fekete kitűnő formában nyerte a versenyét.

A MAC versenyét hatalmas, előkelő közönség nézte végig, amely fél 12 óráig, az utolsó mérkőzésig kitartott. A verseny sportsikere és birkózósportunkra való hatása óriási. Az eredmények a következők:
Légsúly: 1. Pappinen (Wyborg), 2. Zombori (MTK), 3. Magyar (BAK).

Pehelysúly: 1. Molnár (Törekvés), 2. Ambrus (MAC), 3. Fehér (MÁV-gépgyár).

Könnyűsúly: 1. Fekete (MTK), 2. Seszta (Wien), 3. Németh (MTK).

Kisközépsúly:
1. Laczka dr. (MAC), 2. Nykänen (Wyborg), 3. Nagy (MAC).

Nagyközépsúly:
1. Varga dr. (MAC), 2. Wecksten (Heisigfors), 3. Papp (MAC).

Nehézsúly: 1. Dömény (BAK), 2. Urbán (Prága), 3. Ferenczy (MÁV-gépgyár).