Az ismeretlen méltóságos asszony titokzatos öngyilkossága

Megmérgezte magát Róbert bácsi lakásán


Az öngyikosjelöltek ismert védőjének Róbert bácsinak lakásán két nappal ezelőtt különös öngyilkossági kisérlet történt, Róbert bácsinak az Erzsébet tér 11. számú házban levő lakásán tömegesen fordulnak meg olyan emberek, akik meghasonlottak az élettel és még egy kiséretként eljönnek és elpanaszolják bajukat Róbert bácsinak, akitől senki sem távozik el valami segítség nélkül. Itt nem kérdezik senkinek a nevét, csak azt, hogy mi a panasza és mi az óhajtása.

Igy történt azután, hogy egy fiatal 25-30 év körüli nő is megfordult a névtelen látogatók között.
A jól öltözött fiatal hölgyet nem anyagi vonatkozású baj hozta Róbert bácsihoz, hanem bizalmas természetü családi ügyében, amely miatt már a halálra gondolt. Elkeseredésében kereste fel a öngyilkosok patronusát. Róbert bácsi megvizsgálta a fiatal hölgyet, aki nem mondotta meg a nevét, csak annyit árult el, hogy a férje magas állású tisztviselő és méltóságos címet visel.

A méltóságos asszony látszólag megnyugodva eltávozott, két nappal ezelőtt azonban ujra megjelent Róbert bácsi lakásán és elpanaszolta, hogy súlyos családi helyzetében még most sem állt be változás. Róbert bácsi igyekezett vigasztalni a hangosan zokogó nőt, azonban hasztalan volt minden igyekezete, a hölgy izgalmában sírógörcsöt kapott.

Róbert bácsi kisietet a szobából, hogy vizet hozzon ismeretlen látogatójának. Mire azonban visszatért, megdöbbenve látta, hogy a fiatal hölgy ott feküdt eszméletlenül a szoba padlóján.

Róbert bácsi tudva azt, hogy látogatója félre kerüli a nyilvánosságot, mert nem akarja, hogy kilétét megtudják – házi gyógyszerekkel akarta eszméletre téríteni a fiatal hölgyet, aki az idő alatt míg Róbert bácsi vízért járt ismeretlen méreggel megmérgezte magát.

Mivel azonban az élesztési kisérlet nem vált be, kénytelen volt értesíteni a mentőket, akik azután hamarosan eszméletre térítették a fiatal hölgyet. A titokzatos ismeretlen látogató, a mikor a mentők előírás szerint fel akarták venni ??nálóját, nem volt hajlandó megmondani a nevét.

A mentők igy aztán mint ismeretlent vitték a Rókus kórházba, ahol az öngyilkosjelöltek szomoru nevezetességű 28-as számu kórtermében helyezték el, sápadtan, némán, összeszoritott ajkakkal fekvő titokzatos előkelő „névtelen asszonyt.”