Vasárnap kezdték meg a magyar szakácsversenyt

Föltünést keltő látványosság szinhelye néhány nap óta a Kossuth Lajos-utca és Semmelweis- utca sarkán levő kiállítási helyiség. Itt nyilt meg ugyanis a Borászati Kiállítás, amellyel kapcsolatban tegnap szakácsmüvészeti verseny kezdődött a leghiresebb magyar szakácsok részvételével.

A vasárnap kiállításra került szakácsremekek fölülmulják az igazi gourman-dok fantáziáját is. Lakatos József, a kormányzó főszakácsa, egy királynő módra készített kappant állított ki, Wacovszky Rezső, a Vadászkürt főszakácsa, Erzsébet királyné módra az Erzsébet híd pontos mintájára készített fácán-duzmával csodálkoztatta meg a nézőközönséget. Podrusek Béla, a Hungária főszakácsa, tortatermékekkel, Udvardy Lajos, az Országos Magyar Tisztviselő Egyesület főszakácsa pedig ugynevezett „Sonkahab”-bal és egy különböző inyencségekből készített „Turulmadár”-ral szerepel a kiállításon.

Érdekes és gusztusos ínyencségeket állított ki a Magyar Szakácsok Köre. Ezeknek az ételeknek alkotómesterei: Subasich Jenő, Bethlen István gróf miniszterelnök főszakácsa, Lakatos Gyula, a lengyel követség, Wrabek Rezső, a balatonfüredi Erzsébet-szanatórium, Jéhu Béla, gróf Ráday Gedeon és Román János, a Sósfürdő főszakácsa.

A különleges és raffinált ételek között hideg sonkaduzma, hercegnőmódra készített csirke-duzma és szendvics- és torta-különlegességek szerepelnek. A Magyar Szakácsok Köre külön konyhát is tart fönn a kiállításon, ahol a közönség délelőtt 1 óráig katonazenekar, délután 5 órától záróóráig pedig cigányzenekar mellett kap kóstolót az étel- és italkülönlegességekből.