Egy 64 éves kisgazda asszonyt rabolt és 8 hónapot kapott…

Szegedről jelentik: Bigorcs Miklós 64 éves kisgazda 1 ½ esztendővel ezelőtt a szegedi tanyáknál hajtott kocsijával és egy szép takaros menyecskével találkozott az országuton. Meginvitálta a kocsijára és udvarias készséggel megigérte az asszonynak, hogy elviszi Kistelekre. Kár volna – ugymond – a nagy utat gyalog megtennie…

Utközben elbeszélgettek, de Kistelek határában, amikor az asszony le akart szállni a kocsiról, öreg Bigorcs a lovak közé csapott, kocsijával átvágott egy keresztutnál és magával akarta vinni az asszonyt.

A menyecske rémült sikoltozással tiltakozott, segitségért kiabált, kiszakította magát a férfi karjai közül, leugrott az eszeveszettül száguldó kocsiról és elmenekült. Ezért került Bigorcs bácsi a szegedi törvényszék elé, amely lefolytatott bizonyítási eljárás után nőrablás büntettében mondta ki bünösnek és ezért 8 havi börtönre ítélte.

Ezt az ítéletet a szegedi ítélőtábla is jóváhagyta és a bejelentett semmiségi panaszokat a kuria elutasította, ugy, hogy a tüzesvérű Bigorcs bácsi nemsokára bevonul a Csillagbörtönbe….