Meskó Zoltán és Heinrich Antal afférje Becker Baby miatt

Heinrich izléstelen közbeszólónak nevezte Meskót, aki nem párbajozik, hanem a bíróságnál keres elégtételt.

A nemzetgyülés egyik legutóbbi ülésén Viczián István beszéde közben ellenzéki oldalról megjegyezték, hogy annak idején mozit adott Becker Babynek és vele vacsorázott ugyanakkor, amikor mint mozidiktátor korlátlanul ítélkezett elevenek és holtak fölött. Viczián azt felelte a közbeszólásra, hogy Becker Babyt nem is ismeri, amire Meskó Zoltán igy kiáltott feléje: „Nem baj, nem vesztett vele semmit!”

Meskó megjegyzéséből affér keletkezett, amelynek most a parlamentben és a biróság előtt lesz folytatása. A közbeszólás kapcsán Heinrich Antal, a nemrégiben elhunyt Heinrich Ferenc volt miniszter és nemzetgyülési képviselő fia, levelet írt Meskó Zoltánnak és levélben illetlen közbeszólónak nevezte a képviselőt.

- Ön – mondja a levél többek között - a nemzetgyülés egyik nyilt ülésén izléstelen közbeszólást tett egy hölgyre és ezért figyelmeztetem, hogy a jövőben tartózkodjék hasonló kijelentések megtételétől, mert különben annak sulyos következményei lesznek.

Egyébként a levél egész tartalma szigoru hangu és aláirójaként ómoravicai Heinrich Antal szerepel.
Meskó Zoltán a levél hangját és tartalmát sértőnek találta magára nézve és kijelentette, hogy mivel annak tartalma véleménye szerint nemcsak sértő, hanem terrorizáló is, mentelmi jogsérelmet lát fönforogni, ez alapon mentelmi bejelentést tesz a Háznak és amennyiben a mentelmi bizottság a jogsérelmet megállapítja, a nemzetgyülés fórumán kívül vesz elégtételt a levél irójától.

Kijelentette Meskó, hogy párbajozni nem fog, annak ellenére, hogy szolgálaton kivüli százados, mert a párbajt, mint hithü katolikus, elítéli, hanem a büntetőeljárásbirósághoz fordul és becsületsértés miatt tesz följelentést Heinrich Antal ellen.