Pesthy igazságügyminiszter megcáfolja Windischgrätz herceg fantasztikus szökési terveit

Vasárnap délelőtt fantasztikus hir terjedt el a fővárosban. A parlament folyosólyán már szombaton este suttogtak egyes „beavatott” képviselők arról, hogy Windischgrätz Lajos herceg még a frankhamisitás ügyének főtárgyalása előtt meg akar szökni a Markó-utcai fogházból és ennek előkészitése végett egy általa megbizott tisztviselő érintkezést keresett. Windischgrätz hercegnével, majd páter Bónissal. Ezt a tisztviselőt azonban sem a hercegné, sem pedig Bónis páter nem fogadta mert, azsan provokatőrt sejtettek benne.

Amikor az esetről politikai körökben is tudomást szereztek, Hegymegi-Kiss Pál rögtön érintkezésbe lépett Pesthy igazságügyminiszterrel és erre vonatkozóan a következőket mondotta A Reggel munkatársának:

-Közvetett uton értesültem Windischgrätz herceg állítólagos szökési terveiről és kötelességemnek tartottam, hogy haladéktalanul közöljem ezt Pesthy igazságügyminiszterrel, akit figyelmeztettem, jó lesz vigyázni, hogy valami meglepetés ne történjék.

Az igazságügyminiszter kijelentette, hogy nyomban intézkedni fog és ezzel a magam részéről ezt az ügyet befejezettnek tekintem.

Pesthy igazságügyminiszter erről az esetről igy nyilatkozott:

-Hegymegi-Kiss Pál képviselő pénteken jelentette nekem Windischgrätz herceg fantasztikus szökési terveit. Nyomban intézkedtem és megállapitottam, hogy a szökési terv hire alaptalan meglepetéstől pedig már csak a szigoru fogházi rend miatt sem kell tartani.