Budapest – Bécs 4:2 (1:1)

A budapesti csapat gyorsabb és szebb futballt játszott és biztosan verte a bécsi együttest – Eichbaum, Kléber és a közvetlen védelem volt a csapat legjobb része – A csatársor játékán Takács indiszpozíciója sokat rontott – A bécsi csapat váratlanul gyengének bizonyult

A magyar atléták nagyszerű küzdelme és nem várt fölényes győzelme magával ragadta a közönséget és amikor a futballmérkőzés megkezdődött, nagy izgalommal lesték az első akciókat, remélve, hogy az atléták győzelmére a futballisták is rádupláznak. A játékosok legtöbbje is átérezte, mily nagy felelőség hárul rájuk és nagy akarással küzdöttek a győzelemért.

A csapatok:
Budapest: Nyerges – Oláh, Dudás – Hossó, Kléber, Eichbaum – Haar, Takács, Skvarek, Szentmiklóssy, Opata.
Bécs: Kannhäuser – Beer, Grüner – Richter, Baar, Barbak – Kiroess, Hannel, Zdarsky, Stepan, Buresch.

Negyed ötkor adja meg Cejnar a jelt a kezdéshez. Zdarsky Stepanhoz passzol, aki Burescht szökteti. Oláh rosszul szerel és az osztrákok mindjárt kornert érnek el, amelyet azonban nem tudnak értékesíteni. Rögtön magyar támadás következik. Opata kedvező helyzetből hatalmas kapufát rúg, a visszapattanó labdára Szentmiklóssy startol és azt Kannhäuser mellett a gólba gurítja.

A bíró – igen helyesen – offszájdot ítél és szabadrúgást ad a magyar csapat ellen. A lendületesen dolgozó Opata – Szentmiklóssy –balszárny újabb rohamra indul, de a befejező lövést Takács a kapu fölé rúgja. Buresch rögtön válaszol, átdolgozza magát Hossón, de jó beadását a kifutó Nyerges szépen lehúzza. A 12-ik perc meghozza a szívvel-lélekkel játszó magyar csapatnak az első eredményt.

Szentmiklóssy kiadja a labdát Opatának, az visszapasszol, majd újra kiszökik, lefut és bead. A precíz összjátékból kifolyólag magukra vonják az egész osztrák védelmet, Opata ezt észreveszi és a tisztán álló Skvarekhez passzol, akinek már igazán nincs egyéb dolga, mint a labdát nyugodtan bevágni. (0:1)

Opata most egymásután két kornert is kicsikar, de beadásait a középen nem értékesítik. Oláh faultolja Stepánt és Barbak 20 m-es szabadrúgása alig kerüli el Nyerges kapuját. A magyar csapat fölénye kezd kidomborodni.

Skvarek a 22. percben szépen kiszökik és Beerrel közvetlenül maga mögött szédületes iramban tart az osztrák kapu felé, Kannhäuser habozik, ki is futna, meg nem is és végül – elég hibásan – a kapuban marad. Beer erre a 16-oson elvágja a magyar centert, hogy a biztos gólt elkerülje.

A szabadrúgást Opata emberbe lövi, ami nem is csoda, mert az osztrákok szorosan egymás mellett állnak fel az ötös vonalon a kapu előtt. Most Haar ér el kornert, amire az osztrákok Dudás hibájából szintén kornerrel felelnek, de a közvetlen védelem mindannyiszor tisztázza a helyzeteket. Takács kétszer egymás után kerül kedvező gólhelyzetbe, de annak dacára, hogy senki sem zavarja, mindkétszer toronymagasan a kapu fölé lő.

A 40. percben Hanel elmegy Dudás mellett és közelről élesen lő. Nyerges kiüti a labdát, egyenesen Stépan lábára, aki habozás nélkül újra lő és kiegyenlít. (1:1) A még hátralevő időben Opata új támadásra viszi a magyar csatársort, de a belsők többször egymásután emberbe lőnek.

A második félidőt Haar egyéni lerohanása nyitja meg. Tizenöt lépésről élesen lő a balsarokba, de Kannhäuser elveti magát és tartja a helyezett labdát. Dudás Kirbes támadását csak faulttal tudja megakasztani, de a szabadrúgásból nem lesz semmi.

Nyergest ismét foglalkoztatják az osztrák csatárok. Hanel lövését csak kiütéssel tudja védeni, míg Zdarsky rögtöni új bombájába Kléber teszi bele a lábát. A 9. percben Kannhäuser egy inkább beadásnak, mint lövésnek szánt labdát kiejt, Takács résen áll, a labdára rohan és bevágja. (2:1)

Dudáson és Oláhon a fáradtság jelei kezdenek mutatkozni, úgy hogy a piros-fehérek most többet kerülnek le a magyar kapuhoz. Ezáltal halfsoruk is kénytelen hátrább húzódni, ahol Kléber és Eichbaum emberfeletti erővel dolgoznak. A 17. percben Nyerges kirúgása Kléberhez kerül, aki Haart szökteti. Az agilis jobbszélső megfut Barbaktól, faképnél hagyja Grünert és éles keresztlövéssel 3:1-re növeli az eredményt.

Hanel veszélyes kiugrását Nyerges merész lábravetéssel teszi ártalmatlanná. Skvarek, majd Takács kerülnek jó helyzetbe, de Skvarek a kapusba lő, míg Takács lövését Grüner kornerre menti. Beer a 16-os közelében csúnyán felvágja Szentmiklóssyt, de a bíró – igen helyesen – nem fütyüli le a játékot, mert a labda Opatához pattan, aki azt stoppolja és lőni készül.

Richter támadja és a labdával együtt kinyomja a kapuvonalon. Haar sarokrúgását Kléber fejeli a kapura, de Kannhäuser kiugrik a csomóból és lehúzza a veszélyes labdát. A 35. perben Baar Zdarskyhoz passzol, az Bureschnek továbbítja a labdát, a bécsi balszélső befut és senkitől sem zavarva gólt lő. (3:2)

A játék kezd ellanyhulni, mind a két csapaton meglátszanak a fáradtság jelei, de Opata még sem rest, hogy a 44. percben egy hosszan kiadott labdára rástartoljon. Lefutja Beert és helyezett lövéssel beállítja a végeredményt. (4:2) Alig állnak fel az új kezdésre, a bíró azonnal a mérkőzés végét jelzi.