Az Egri MOVE SE nyerte a vidéki vízipóló bajnokságot

Egri MOVE SE – Szegedi UE 6:1 (1:1)

Bíró: Kondói Kiss Ernő dr. Az országos vidéki vízipóló-bajnokság döntője.
MESE: Glozer, Szigritz, Török, Seszták, Horváth, Bárány, Bicskey.
SZUE: Gál, Wannie II., dr. Csapó, Mikes, Háj I., Wannie I., Vágó.

Nagy érdeklődés előzte meg a két kiváló vidéki vízipólócsapat bemutatkozását. Mindkét csapatnak megvolt a maga lelkes drukkoló közönsége, akik fantasztikus, sziú-indiánokhoz méltó csatakiáltásokkal igyekeztek győzelemre serkenteni kedveltjeiket.

A MESE ér Bárány révén először labdát. Bárány hátraadja Horváthnak, aki leúszik, de nagyszerű lövését Gál biztosan fogja. A MESE támad tovább, akciói veszélyesek, azonban a SzUE lelkesen és jól védekezik. A 3. percben esik az első gól. Wannie II. hibájából a labda Bárányhoz kerül, aki védhetetlenül vágja a gólba. (1:0).

A SzUE erős támadást indít a gól után. Háj kerül jó helyzetbe, lövése azonban kapu fölé kerül. Szigritz, a MESE kitűnő játékosa nagy formában van. Messziről leadott lövései állandóan veszélyeztetik a szegedi kaput. Most Vágó szökik meg, jó helyzetbe kerül, labdáját azonban Glozer fogja.

A 8. perc a mérkőzés legszebb jelenete. Bárány szereli Wannie II.-t, akinek passzát azonban Mikei fogja, aki azonnal Wannie I.-hez továbbítja. A kitűnő szegedi úszó a szép passzból nagyszerűen csavart lövéssel megszerzi a kiegyenlítő gólt.

A gól után a szegediek erősítik az iramot, erősen támadnak, azonban a MESE átveszi a tempót és a 10. percben már Bárány révén ismét veszélyeztetnek. Az erős iram magával hozza az erős játékot és igen gyakran kell a bírónak a mérkőzést félbeszakítani. Az utolsó pillanatban Vágó kerül jó helyzetbe, azonban a kitűnő helyzet kihasználatlanul marad.

A második félidőt a SzUE támadása vezeti be. Wannie lövése azonban célt téveszt. A 3. percben Szigritz messziről lövést ad le és általános meglepetésre a kitűnően védő Gál kezei közül a hálóba repül a labda (2:1).

A gól idegessé teszi a szegedieket, kapkodni kezdenek és akcióik ezután már nélkülözik a tervszerűséget. Szigritz állandóan bombázza messziről küldött labdáival Gál kapuját.

A SzUE csapatán a fáradtság jelei mutatkoznak és mindinkább visszaesik és a MESE döntő fölénybe kerül. A gólok azután gyors egymásutánban esnek. Előbb Sesztai javítja 3:1-re a gólarányt, majd Háj hibájából Bárány szerzi meg a negyedik gólt.

A 10. percben ugyancsak ő szerzi meg csapatának az ötödik gólt, míg az utolsó percekben Bárány, Bicskey, Horváth összjátékából Bárány 6:1-re növeli a győzelem arányát.

A mérkőzés az első félidőben magas nívójú volt. Ekkor mindkét csapat frissen, gyorsan játszott és a mérkőzés bővelkedett az ötletes, szép jelenetekben. A második félidőben a játék azonban egyoldalúvá vált, a SzUE kifáradva visszaesett és a MESE tetszés szerint győzött.

A MESE csapatában Szigritz, Bárány és Glozer váltak ki, a SzUE csapatában pedig Wannie és Vágó érdemelnek dicséretet. A mérkőzést Kondói Kiss Ernő dr. egy-két hibától eltekintve, jól vezette.

A harmadik helyért: Bajai Sport Egylet – TAC 5:4 (4:1). Bíró: Kárpáti Nándor.