Vasárnap éles konfliktus tört ki Wolffék és Gömbösék között

Wolffék, Gömbösék és Friedrichék között hetekig folytak a tárgyalások közös keresztény lista fölállitásáról. A keresztény ellenzéknek három követelése volt éspedig az, hogy a budai lista harmadik helyére Kontra Aladár kerüljön, a déli lista második helyére Friedrich István, az északi lista harmadik helyére pedig Zsilinszky Endre.

Az első két kivánságot Wolffék teljesitették is. Zsilinszky számára azonban Ernszt, Csilléry és Homonnay után, csak a negyedik helyet biztositották a déli listán. A fajvédők ezen annyira fölháborodtak, hogy fölmondták az egész paktumot és minden kerületben külön listát akarnak állitani. Wolffék ezekután a legerélyesebb lépésekre készülnek a fajvédőkkel szemben, akiknek magatartását "politikai árulásnak" mondják.

Ezek szerint a főváros három kerületében öt lista fog mérkőzni egymással éspedig az egységes demokratikus ellenzéki lista, a szocialista lista, továbbá a Wolffék, Kállayék és a fajvédők listája. A hatodik listát Schlachta Margittal az élükön, a feministák akarták fölálllitani, ez a terv azonban mára fölborult, amennyiben Schlachta üzenetet küldött, hogy csak november 30-ára tud hazaérkezni Amerikából és igy nem veheti kezébe a feministák agitációjának irányitását.