Jóslás a tenyérből , a sors vonala

A tenyérnek ezt a három fővonalát rendesen két vékonyabb vonal metszi keresztbe. Az egyik, a sorsvonala, a tenyér közepén keresztezi őket. A másik, a híresség vonala, a gyűrűsujjal egy irányban. Ha a sors vonala a tenyér alján kezdődik és élesen szeli át a tenyeret, az korán kezdi az életet, biztos irányban halad, merész, semmi sem akadályozza meg a célja felé vezető útban.

Ha a sors vonala magasan kezdődik, szakadozott akkor ez azt mutatja, hogy sok nehézséget, akadályt kell legyőznie ennek az embernek a pályáján, nehezen boldogul. Amikor a sors vonala egyáltalán nem metszi az élet vonalát, ez - a tenyérjósok szerint - azt jelenti, hogy ennek az embernek a sorsa külső tényezőktől függ, mint például ez az eset van a színészek, írók életében.

Ha pedig a tenyér alján együtt indul az élet vonalával, annak ez a jele, hogy saját maga terveli ki magának ügyesen az élete sorsát, mint szokták mondani: karriert csinál. Ha pedig a sors vonala a hüvelykujj alúl indul ki és úgy keresztezi az élet vonalát, akkor a találkozásnál egy különös, nagy esemény bekövetkezését lehet biztosan megjósolni. Amikor sok apró, párhuzamos vonás szeli át ez a tehetség sok irányára mutat. Ha felszalad egészen az ujjakig és itt csillagban végződik, ez nagy tehetség, a lángész biztos jele.

A tenyér fővonalait átszelő másik vonal a híresség vonala. Különböző fejlettségű lehet. Sokszor egészen hiányzik. Hacsak a szív vonala fölött van meg, akkor az szélhámosságra való hajlamot jelent. A tenyér jelentéktelenebb vonalai körül fontosabb a Mars-vonal. Ez élet-vonalon belül fekszik, vele párhuzamosan, de rendesen jóval rövidebb. Ez nagy szenvedések elviselésének a képességét jelenti. A kisujj alatt, a tenyér széle felé van vízszintesen a házasság vonala, ami többszörös is lehet, és ilyenkor a megkötendő házasságok számát jelenti, illetőleg a komolyabb természetű szívügyeket.

I.Kereszt a mutatóújj alatt a boldog házasság jele. – ha egy különös vonal, a befolyásolhatóság vonala szeli át a tenyeret.
II. A négyszögek gyógyulást jelentenek a törések, szakadások által képviselt betegesekből.
III. A Vénusz-gyűrű mindjárt az újjak alatt érzékiséget jelent a különben rossz tenyérben, meleg szívűséget a jó tenyérben.
IV. A középső ujj alatt egy félkör a titokzatosságra, miszticizmusra való hajlamot jelent.
V. Az élet vonalából kiinduló függélyes vonalak nagy eredmények elérését jelentik.
IV. Ha a híresség vonala a szív vonalát nem keresztezi, hanem fölötte van, akkor a hírhedtség vonalává lesz, gonosz tettekre való hajlamot jelent.