Magyarország – Svédország 3:1 (2:0)

A magyar gólokat Braun, Opata és Kohut, a svédek gólját Dahl szerezte – Az első félidő közepén megsérült Rebrót Wéber váltotta föl – A svéd csapat a második félidő második felében a lesántult Anderson nélkül, tíz emberrel játszott

Mialatt a pályán a testvéri szeretet és a megbecsülés ünnepi aktusai folytak, a tribünök népe várakozással tekintett a mérkőzés megkezdése elé. Az ünnepélyes hangulat megfogta ugyan a szíveket, de ezek rejtekében ott élt hangtalanul az aggodalom, ha csak parányi mértékben is.

A skandináv iskola magas iskoláját a bécsi híreken át tanulta megbecsülni a magyar sportközönség és tartott is tőle, viszont a hőn áhított győzelemmel a bécsi magyar-osztrák válogatott mérkőzés magyar diadala realitásunk beigazolását várta mindenki. Érthető tehát az izgalom.

Braun (Bécs) sípjelére a következő felállásban kezdték meg a csapatok a játékot:
Magyarország: Weinhardt – Fogl II., Fogl III. – Rebró, Kléber, Obitz – Braun, Molnár, Opata, Schlosser, Kohut.
Svédország: Lindberg – Alfredson, Sacharoff – T. H. Johansson, Hohnberg, Anderson – Wenzel, Rydberg, P. H. Johansson, Dahl, Svenson.

P. H. Johansson, a svéd középcsatár elindította a labdát és a félmagasan operáló svéd csatársor szélsebesen termett ott Weinhardt kapujánál, hogy már az első percben leadja az üdvlövést. Ez az első labda azonban korántsem volt veszélyes és miután a magyar kapus kezében biztosan ragadt a labda.

Az első szép magyar akció a jobbszárnyon indul el, ahol Rebró leadja a labdát Braunnak, ez Opatának és a labda máris Molnárhoz kerül, akinek 30 méteres éles lövését Lindberg csak korner árán tudja menteni.

Kohut gyönyörű csavart sarokrúgása a játékosok feje fölött zűrzavaros csomóba kerül, Braun szempillantás alatt ráfut a labdára és éles fejesgólját hiába igyekszik az egyik hátvéd a kapuból kézzel kiütni. Az 5. percben a magyar csapat elérte első gólját. 1:0.

A 10. perc körül a játék váltakozó, hol a svéd, hol a magyar csapat támad, anélkül, hogy valamelyik fél fölénybe kerülhetne. Molnár kiszökik, centere Zacharoffról irányt változtat, a labda Braunhoz kerül, ez centerez Opata átugorja a labdát, Schlosser azonban kedvező helyzetből hibáz.

A 17. percben Dahl-Wenzel összjátékából Ph. Johansson tiszta gólhelyzetbe jut, szép lövését azonban Weinhardt rávetéssel biztosan menti. A svéd offenzíva talán a sikertelenség hatása alatt megenyhül és a magyar csapat is többször jut szóhoz.



A 25. percben Alfredsson szabálytalanul szereli le Opatát, s 25 méterről kapura irányított Kohut szabadrúgását Holmberg a legnagyobb verseny pillanatában fejjel kornerre tolja. Az ezért megítélt sarokrúgást Kohut ismét gyönyörűen csavarja kapu elé, Zacharoff azonban kifejeli.

A 30, percben a Braun-Molnár szárny elindult támadásra és máris megszületett a második magyar gól. A jobbszárnyról a labda Opatához került, aki azt Schlosserhez passzolja és többszöri ügyes passzjáték után Schlosser és Opata átjátsszák a svéd védelmet, a labda utoljára Opatához kerül, akinek 18 méterről küldött ritkaszép éles lövését a következő pillanatban a hálóban látjuk táncolni. 2:0.

A svéd halfsor meglehetősen kimerül és a tempó is feltűnően alább hagy. Ezt a pillanatot akarja kihasználni Molnár egy kis driblire, azonban rajta veszt, s ettől kezdve rájön, hogy az összjáték az ő erőssége. az utolsó pillanatban Opata szép labdája veszélyes a svéd kapura, ezt azonban leszerelik és éppen amikor Schlosser lövést akar küldeni Lindberg kapujára, telik le az idő, Braun bíró sípja a félidőt jelzi.

Az újrakezdés után már a 3. percben szép magyar támadást láthatunk. A labda végigmegy a csatársor összes tagjain, amíg eljut Kohuthoz. A ferencvárosi balszélső ismert impozáns lövésével kísérletezik, a labda azonban lecsúszik Opatához, ez az offszájdon álló Molnárhoz tolja, a bíró sípja azonban persze közben megállítja a játékot.

A 24. percben Molnárt fellökik, ebből szabadrúgás a svéd kapu ellen. Schlosser sarokkal továbbítja Kohuthoz a labdát, ez lövésszerűen beadja, Braun rástartol, centerez és a labda Molnárról lepereg, Kohuthoz kerül, aki néhány lépésről védhetetlen gólt lő. 3:0.

A 30. percben Molnár bal lábbal hatalmas kapufát lő. Ezt követően Kohut lövését fogják. Percről-percre erősödik a magyar nyomás. A31. percben Braun tisztára játsza Opatát, aki kiszökik és alig 8 lépésről az őt szorongató Anderson mellett az alsó kapufába rúgja a labdát.

A 38. percben Braun újabb hatalmas lövését Lindberg biztosan menti. A szóhoz jutott svédek nagy ambícióval dolgoznak, hogy elérhessék a tiszteletgólt. Rydberg egyik akciójánál Weinhardtnak sikerül ugyan a svéd csatárt megtéveszteni, azonban amikor a 44. percben Fogl II. súlyos hibájából Dahl kiszökik és hat méterről a magyar kapu elé ér, a magyar kapus kapitulálni kénytelen. 3:1.

Az utolsó előtti percben Schlosser villámgyorsan Kohuthoz tolja a labdát, akinek erős lövését Lindberg lábbal kornerre védi, a Kohut által gyönyörűen becsavart szabadrúgás kapufára pattan és onnan a mezőnybe. Az utolsó pillanatban Kohut van játékban, azonban offszájd állása miatt a bíró lefújja ezt az akciót. Ez a zárójelenete a szürkületben végződő mérkőzésnek.