A vívószövetség junior kardversenyét Eckl Viktor nyerte

Hármas holtverseny után dőlt el az elsőség Eckl, Kaulicsky és Bangha között.

A vívószövetség junior kardversenyére kilencvenkét vívó jelentkezett szombaton délután négy órakor a versenybíróság előtt, kik közül a minősítés alapján 46 vívó osztottak az első és ugyanannyit a második körbe. A minősítés helyezettei: Kalniczky 10.8 pont. Gönczy 10.3, Deér dr. 10, Fiala 10, Rajcsányi 9.7, Keresztes 9.3. Tajthy 9.2 ponttal.

Először a második kör mérkőzéseit vívták le, melynek döntőjébe erős küzdelem után Prückler, Benedek, Gerevich és Bodó kerültek, s közülük Gerevich és Bodó kvalifikálták magukat a versenypropozíciók értelmében az első körben való részvételre.

Kellemes meglepetést keltett a győztes ifj. Gerevich Aladár, a miskolciak szimpatikus vívómesterének fia, ki szép formás és változatos vívása és fiatal kora alapján a legszebb reményekre jogosít.

Ezután került sor az első kör előmérkőzéseinek lebonyolítására, melyek nem kevesebb mint kilenc csoportban folytak. Csoportonként kettő-kettő jutott középdöntőbe és így nem egy nevesebb vívó volt kénytelen már most a küzdők sorából kiállni. A késő esti órákban 3-as holtverseny az első három helyért: Echl, Kalintzky és Bangha között.

Zsűri: Terstyánszky elnök, tagok: Miskey, Schréder, Broty, Kovács Andor.

Echl – Bangha 4.2 Kalintzky – Bangha 4:2, Echl – Kalinczky 4:3.

A verseny végeredménye
:
1. Echl Viktor Rendőrtiszt AC 5 gy.
2. Kalintzky Gusztáv Tiszti VC 5 gy.
3. Bongha Béla BEAC 5 gy.
4. Hajcsányi László WVC 4 gy.
5. Duha Jenő Rendőrtiszti AC 3 gy. 3 kapott tus.
6. Gönczy Lajos MAC 3 gy. 6 kapott tus.
7. Fiala Ferenc MAC 2 gy.
8. Hehs Béla MAC 1 gy.

A győztes pompás technikája és finom munkája már régóta predesztálta első díjra, eddig azonban a szükséges energia hiánya akadályozta abban, hogy képességihez méltó eredményt érjen el. Most, hogy tudása kellő eréllyel párosult, a siker nem ma adhatott el.