Czibor Istvánt, az elfogott anarchistát többszörös emberöléssel vádolja az ügyészség

Balassagyarmaton több embert ölt meg a kommün idején.

Vasárnap Balassagyarmatról távirat érkezett a főkapitányságra, amelyet az ottani ügyészség a Budapesten elfogott anarchista Czibor István ügyében intézett a rendőrséghez.

Czibort, akit, mint ismeretes, a Hetényi Imre főkapitány-helyettes vezetése alatt álló politikai osztály fogott el, bevallotta, hogy szélsőséges anarchista, az „Action Directe” néven ismert anarchista szekcióhoz tartozik, mely rombolással, szabotással és merényletekkel igyekszik célt érni.

A rendőrség megkezdte Czibor bünlajstromának összeállítását és megállapították, hogy a proletárdiktatura alatt viselt dolgai miatt három ügyészség is körözi. Az eddigi adatok szerint zsarolást, rablást és személyes szabadság megsértését követte el. Most azután a balassagyarmati ügyészség közölte, hogy többrendbeli szándékos emberölés miatt is körözi Czibort és kérte, hogy kisérjék át Balassagyarmatra.

Az elfogott veszedelmes anarchista ügyében holnap dönt a rendőrség arról, hogy először melyik ügyészségre kisérjék át erős fedezet mellett.