Őrizetbe vettek egy orvostanhallgatót, aki mikroszkópot lopott az anatómiai intézetből

Nyomora kényszerítette a bűnre.

Az Üllői úti I. számú anatómiai intézet vezetősége feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki az intézet helyiségéből ellopott egy többmillió korona értékű mikroszkópot. A főkapitányság bizalmi csoportja megindította a vizsgálatot.

A detektívek azonnal látták, hogy a lopást csak a helyszínnel ismerős egyén követhette el, tehát ebben az irányban nyomoztak. A nyomok azután meglepő módon az anatómiai intézet egyik hallgatója felé irányultak és kiderült, hogy a mikroszkópot T. Ferenc 20 éves orvostanhallgató lopta el.

A fiatalember a gyakorlási idő alatt észrevétlenül a félemeleti előadóterem belső ablakpárkányára helyezte az értékes műszert, az ablak elzárókilincsét elfordította és így keskeny, nyitott rés maradt az ablakon. Az esti órákban azután visszatért az intézet udvarára, felmászott a falon a félemeletre, óvatosan belökte a már előbb meglazított ablakot, kiemelte a mikroszkópot és elmenekült.

A detektívek T. Ferencet előállították a főkapitányságra, ahol megtört és beismerő vallomást tett. Vallomása során könnyek között mondotta, hogy a nyomor vitte a lopásra.

A megtévedt fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette.