Rád Illés dr. járásbirót megtámadták hivatalos működése közben

Rendőr szabadította ki a durva támadók közül.

Könnyen veszedelmessé válható kaland ügyében tett feljelentést a főkapitányságon Rád Illés dr. járásbiró, akit hivatalos müködése során olyan brutális támadás ért, amelyre évek hosszu során nem volt példa, és amely általános felháborodást keltett.

Rád Illés dr. büntető járásbiró szombaton megjelent a Bártfa ucca 9. számu házban levő Füredi-féle vendéglőben, hogy egy védjegybitorlási perből kifolyólag Kőszegi Gábor kelenvölgyi szikvizgyáros tulajdonát képező szikvizes palackokat foglaljon. Mikor a járásbiró megjelent a vendéglőben jegyzőkönyvvezetője és a felperes ügyvédje kiséretében, a tulajdonos helyett Szomor János vendéglős fogadta.

Rád Illés dr. közölte, hogy milyen célból jött, mire Szomor durva hangon sértegetni kezdte, majd mikor felvett egy szódavizes üveget, hogy közelebbről megtekintse, a vendéglős erőszakosan kiragadta a palackot a kezéből. Szomornak segítségére sietett a vendéglőben tartózkodó Agócs Gábor zenész.

A két ember a szitkok özönét zudította a hivatalos eljárást folytató dr. Rád Illésre. A dolog végül is odáig fajult, hogy ököllel, bottal fenyegették a járásbirót és már-már attól kellett tartani, hogy a brutális vendéglős és zenész tettleg bántalmazza a birót amikor a kiséretében lévő jegyzőkönyvvezető kirohant az uccára és értesítette a közelben szolgálatot teljesítő rendőrőrszemet, aki futólépésben sietett a vendéglőbe. A rendőr azután leszerelte a járásbíró támadóit.

A feltűnően durva inzultus ügyében Rád Illés bejelentést tett a főkapitányságon. A rendőrség hatóság elleni erőszak miatt szigoru eljárást indított a brutális támadók ellen.