Első nemzetközi korong sikerünk

A BKE döntetlenül játszott a Troppauer EV-vel

A bécsi tanulmányút után sor került az első vizsgára. A BKE a Troppauer EV jó képességű csapatát látta vendégül, hogy erősebb ellenfélen próbálja ki a szorgalmas tréninggel elsajátított Európa-bajnoki tapasztalatokat.

A meccs azt bizonyította, hogy az első magyar korong-team fejlődére képes, mert aránylag rövid tréning után, nagyon jól megállotta a helyét a csehszlovákiai csapattal szemben. A csapaton már úrrá lett a koronghokki szelleme: a taktika már sokszor kifogástalan periódusokat mutat. A csapat – utolsó korongmeccse óta – klasszissal javult.

Csak a technikai tökély hiányzik még. Ezt azonban évek kitartó munkájával kell lecsiszolni, kifejleszteni. A csapat minden tagja szépen, lelkesen dolgozott. Ha helyenkint egyesek még nagyobb önzetlenséggel játszottak volna, a győzelmet is kivívta volna a BKE.

A troppauiak a Tátrában 2:0-ra győztek a BKE ellen a legjobb cseh korongcsapatot a Spártát pedig 2:1-re verték. A BKE eldöntetlenje tehát igen jó teljesítmény.

BKE – Troppauer EV 0:0


Bíró: Minder Frigyes
BKE: Ordódy – Oláh, Barna dr., Krempels, Lator dr., Weiner – Minder S., Farkas M.
Troppauer EV: David – Dorazil, Czernohorszky, Heinz, Alt, Weisshuhn – Schindler, Hoppenberger.

Szélsebes tempóban indul a mérkőzés. Az első támadást a magyarok vezetik, de Minder S. leadását Krempels mellé üti. A troppauiak azonnal viszonozzák a látogatást, Dorazil kiugrik, Barna szereli. A második percben Dorazil Krempelset jó helyzetben faultolja. Az iram nem hagy alább s a troppauiak hamarosan észre veszik, hogy a BKE veszélyes ellenfél, csak két támadójátékosukat tartják elől s a két bekk mellett egy harmadik is állandóan a kapu közelében tartózkodik.

A villámgyors akciók egymást követik. Heinz közeli lövését Ordódy védi, rögtön ezután Dorazil suttját parírozza. A mieink támadása vagy leszereléssel, vagy elmaradt, elkésett passzal fejeződik be. A 9. percben Lator Krempelshez passzol, az visszajátszik Latorra, aki Weiner elé adja a korongot. Weiner nagy erővel bevágja. A „pakk” a kapuban táncol, de a bíró egy pillanattal előbb már offszájd miatt lefütyülte a játékot.

A játék élénken megy tovább. Lator lövését a troppaui kapus menti. Alt kitörését Oláh szereli le. Weiner pompásan kavarja a korongot, lefutja Troppau egész csapatát, de éles szögből a kapu mögé lő. Dorazil egyéni akcióval ma nem boldogul. Masszív védelmünk rendszerint még azelőtt teszi ártalmatlanná, mielőtt közvetlen veszélyt jelentene.

Néhány messziről leadott troppaui lövés után újra a mieink vannak frontban, de Minder S. is, Krempels is addig viszik a korongot, míg el nem veszik tőlük. Az utolsó percben Oláh kerül előre, Krempelshez passzol, az vissza, de Oláh lövése mellé megy.

Helycsere után a troppauiak védekezésre szorulnak. A BKE sokat támad, de lövőhelyzetbe alig jut. A döntő pillanatban újra meg újra elvész a korong, hiába várjuk a lövést. A mezőnyben tetszetősen nyomulunk előre s a troppauiak szaggatott, eredménytelen egyéni támadásaival szemben a magyar csapat határozottan szebbet mutat.

Kremples lerohanását jó centerezéssel fejezi be, de csatáraink túlságosan előre helyezkednek, a korong az ellenfélé lesz. A 10. percben rövid troppaui offenzíva, Ordódy többször bravúrral ment. Ellentámadással felelünk, eredménytelenül. Az utolsó 4 perc Troppaué. Sok meleg helyzet fenyegeti a BKE kapuját, de végül Minder S. lefutásával fejeződik be a meccs.

Nyilatkozatok:
Böhm dr., a Troppauer EV vezetője: Csapatomnak kevés a tréningje, mert természetes jégre vagyunk utalva. A BKE a tátrai sporthét óta óriásit javult. Alig ismerek rá a csapatra, akkorát fejlődött.

Lator dr., a BKE csapatkapitánya: Taktikában, technikában sokat fejlődtünk, ez észrevehető. A tökéletes korongvezetés elsajátítására kell törekednünk, ami tisztára tréning és időkérdés. Amint ezt jól tudjuk s jól passzolunk, a csatársor gólképes lesz, s akkor egyszeriben nagyon veszélyes csapattá válik a BKE. A mai játékban sokat bemutattunk a Bécsben tanultakból, de meg kell állapítanom, hogy tréningformánkat nem tudtuk kijátszani.