Góleső Újpesten – A profiliga bajnoki mérkőzései

Vasárnap teljes gőzzel indultak meg az első osztályú profiliga bajnoki mérkőzések. A legnagyobb közönséget természetesen a Ferencváros – Nemzeti-meccs vonzotta, mert a fekete-fehérek eddig minden egyes alkalommal meglepetésszerű eredményt értek el a Ferencvárosiakkal szemben.

Most is ez történt. A Ferencváros nagyon kemény küzdelem árán és a szerencsétől is támogatva, csak az utolsó percben tudta a mérkőzés sorsát a maga javára fordítani.

A zöld-fehér csatársor akcióképtelenségének fő oka Rázsó volt, aki többek között egy biztos lövést is kivédett az ellenfél hálójából, a Ferencváros második gólja pedig az ő közbelépése „ellenére” futott a célba. A többi első osztályú mérkőzésen összesen 19 gól esett.

Ferencváros – Nemzeti 3:2 (2:1)

Üllői-út. – 8000 néző. – Bíró: Iváncsics Mihály
Esőben a Nemzeti kezd. gyors csatárjátékkal mind többször veszélyezteti az ellenfél hálóját. Rémay veszélyes beadását Huber nagy bravúrral kiöklözi. (4. p.) A 6. percben Rémay III. erős lövését üti ki. A kiröpülő labdát Spitz a kapufára lövi, majd Bihámi belövi: 0:1.

Újrakezdés után a Ferencváros kerül fölénybe. A 12. percben Kohut ideális kornerét Schlosser fejeli, de Augusztinovits nagy ügyességgel elfogja. A 15. percben Schlosser labdáját Steczovits Dán elé fejeli, aki mintaszerű lövéssel kiegyenlít: 1:1.

A 22. percben Hungler II. szabadrúgását Augusztinovits gyönyörűen védi. Rémay III. szép akcióját pedig a Ferencváros tisztázza. (28. p.) További akciók után a 37. percben Dán kitör, de Augusztinovits belevetéssel ment. A 41. percben Augusztinovits ismét tisztáz. Az utolsó előtti percben Rázsó egy szép labdával a kapuba szalad. 2:1.

A második félidő a ferencvárosiak lendületes támadásaival indul. A zöld-fehér csatárok a 10. percben kornert erőszakolnak ki, de eredmény nem esik. Újabb korner után a 15. percben Hungler II. föltűnő hibájából Spitz védhetetlenül kiegyenlít: 2:2.

A gól után Rémay III. kitör, lerázza a védelmet, de veszedelmes centerét Huber nagy ügyességgel kifogja a levegőből. Majd újból a zöld-fehér csatárok jutnak szóhoz, Kohut beadása azonban a szenzációs formában levő Augusztinovits zsákmánya lesz. Ezután Dán és Steczovics valósággal bombázzák a nemzetiek hálóját, de Augusztinovits minden helyzetben biztosan ment.

A győztes gólért hatalmas küzdelem folyik. Közben Czétényi megsérül. Végül a 37. percben egy vitatható szabadrúgást a 16-os vonal közelében Obitz hátraad és azt Dán védhetetlenül a hálóba vágja: 3:2.

Kispest – III. ker. T. VAC 4:2 (3:2)

Határ-utca. – Bíró: Boronkay.
Az egyenrangú ellenfelek küzdelmében a vezető gólt Czétényi II. érte el: 1:0. Konyor egyenlített ki: 1:1. Az újabb vezetés Skeltizer érdeme: 2:1. Válaszul Konyor lövése jut ismét a hálóba: 2:2. Az első félidőben még Fürstner lő gólt: 3:2. A mérkőzés második felében bár a III. kerületiek többször voltak frontban, Szabó még egy gólt lőtt: 4:2.

Újpest – Budai „33” 4:1 (7:2)

UTE-pálya. – Bíró: King.
A nagy gólözön sora így indult meg: Jakube, Wilhelm II., Kovács, Wilhelm II., majd egy „33”-as gól is a hálóba futott a Fogl-fivérek hibájából. Félidő: 4:1.

A második 45 percben Schmidt lövi a budaiak második gólját. A további küzdelemben Jakube, Wilhelm II. és Jeszmás 7:2-re növelik az újpestiek győzelmi gólarányát. A budai „33”-asok Zsák nélkül álltak ki a küzdelemre.

Az I. osztályú profiliga állása
:

1. Ferencváros (10) 13 pont. 2. Újpest (10) 12 p. 3. Sabária (10) 11 p. 4. Vasas (9) 10 p. 5. Hungária (9) 9 p. 6. Bástya (10) 9 p. 7. Nemzeti (10) 8 p. 8. III. ker. TVAC (10) 8 p. 9. Kispest (10) 8 p. 10. Budai „33”-as (10) 7 p.