Vázsonyi Vilmosné főzőiskolát nyit

Február 1-én uj főzőiskola nyilik meg Pesten. Nem mindennapi érdekessége ennek a főzőiskolának, hogy vezetője Vázsonyi Vilmosné lesz.

A kegyelmes asszony a kéthónapos tanfolyamon maga fogja oktatni a jelentkezőket, de a gyakorlati oktatásban segitségére lesz egy hirneves szakács, aki 21 éven át a párisi Ritz alkalmazásában állott. Vázsonyi Vilmosné, természetesen, nem anyagi érdekből nyitja meg a tanfolyamot: a teljes tiszta jövedelem a Terézvárosi Jótékony Nőegyleté. A Reggel munkatársa fölkereste Vázsonyi Vilmosnét, hogy megkérdezze: milyen célok vezetik a tanfolyam létesitésében!

- A főzés föltétlenül művészet – mondja a kegyelmes asszony -, a feleségnek, szerintem, hasonlithatatlanul elsőbbrendű kötelessége megtanulni ezt a művészetet, mint például a charlestont, ámbár a kettőt nem tartom összeférhetetlennek. Ugy gondolom, nemcsak a jótékony célnak, de sok családnak, általánosságban: a magyar családi életnek is szolgálatot tesz, aki az asszonyokat, leányokat háziasszonyokká neveli.

Egy angol lap néhány évvel ezelőtt pálydijat tűzött ki asszonyok részére: mivel lehet a férfiakat legjobban magukhoz bilincselni. A rengeteg pályázó közül a dijat az a párszavas válasz nyerte meg: „Adj neki jót enni!”

A beküldőnek igaza volt: ház házasság megy tönkre a rossz koszton! A tanfolyamon egyébként háromszor hetenként 10-től 1-ig lesz „előadás”, minden előadási napon ebédet is főzünk, minden tanitvány már a tandij fejében hazavihet egy ebédet és olcsó áron többet is. Ilye módon akarom lehetővé tenni, hogy azok is ???, akiknek hozzátartozóik ebédjéről is kell gondoskodni.

Vázsonyiné főzőiskolájába jelentkezőket elfogadnak: özvegy Benedek Jánosné, Teréz-körut 17, Groák Ernőné, Andrássy-ut 10, Szalkay Zoltánné, Lövölde-tér 4 és Herczegh Béláné, Szondy-utca 72.