Nedo Nadi 14:7 arányban legyőzte Gombos Sándort

Ünnepélyes keretek között, Horthy Miklós kormányzó, József Ferenc kir. herceg, az olasz szövetség s a fővárosi társadalmi előkelőségei előtt folyt le csütörtökön este a Santelli-akadémia a Fővárosi Vigadóban.

Tekintettel arra, hogy a kormányzónak már fél 9-kor el kellett hagynia a viadal színhelyét, a programot teljesen megváltoztatta a rendezőség s így a legfontosabb száma a Nedo Nadi – Gombos meccs egészen előrekerült.

A két nagyhírű vívó halálos csendben állt fel a nagyjelentőségű ütközetre, amely két meneten 14 tussra ment. A verseny lefolyása az egymásután kapott tussok szerint a következőkép szemléltethető: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 4:3.

Most Gombos egy tiszta elővágást ad az olasz kezére, melyet a határozatlanul működő Herschmann az olasz zsűritag terrorisztikus fellépésére annulált s így 5:3, 5:3, 7:3 arányban végződik az első menet.

Kis pihenő után állanak fel újból az ellenfelek. A közönség zajos tetszésnyilvánítása közben adja be Gombos dr. az első tusst: 7:4. Ezután egymásután öt tusst visz be Nedo Nadi 12:4.

Most Gombos mintha kissé magára találna és két tiszta akciója ül 12:6. Munkába lép, azonban az olasz zsűritag. Hiába magyaráz az abszolút elfogulatlan Werkner Lajos.

Herschmann dr. Gombos két vitán felülálló tiszta tussát érvényteleníti, azon a címen, hogy egyenlő szavazatnál nem dönt. Sinichico természetesen a tuss ellen szavaz: 13:6, 13:7, 14:7.